Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на дихателната система Грип и пневмония Бактериална пневмония, некласифицирана другаде

Бактериална пневмония, некласифицирана другаде МКБ J15

Бактериална пневмония,  некласифицирана другаде МКБ J15 - изображение

Бактериална пневмония, некласифицирана другаде е инфекция на белите дробове, която се дължи на бактериални причинители. Обикновено се засяга само част от белите дробове.

Пневмонията се развива, когато патогените успеят да се преборят с нормалните защитни сили на организма. Имунната система се опитва да ги унищожи. Ако бактериите оцелеят в белите дробове, те бързо се размножават и причиняват пневмония. Ако пациентът има слаба имунна система има голям риск от развитие на бактериална пневмония, защото той не разполага с необходимите защитни механизми, за да се защити. Такива са пациентите в напреднала възраст и с придружаващи хронични заболявания.

Признаците и симптомите на бактериална пневмония, некласифицирана другаде, най-често са: внезапна поява на студени тръпки, болки в гърдите, учестено дишане, използване на допълнителната мускулатура в процеса на дишане.

Много и различни видове бактерии могат да доведат до бактериална пневмония, некласифицирана другаде.

В тази рубрика са разгледани няколко вида бактериални пневмонии с различни етиологични причинители.

Пневмония, причинена от Klebsiella pneumoniae е назокомиална инфекция, която засяга предимно имунокомпрометирани пациенти.

Подробна информация за пневмония, причинена от Klebsiella pneumoniae прочетете тук:

Пневмония, причинена от Pseudomonas е инфекциозно заболяване на белите дробове, което възниква при пациенти с потисната имунна система. Протича с интоксикационен синдром, има бърза еволюция и лоша прогноза.

Подробна информация за пневмония, причинена от Pseudomonas прочетете тук:

Пневмония, причинена от стафилокок е често срещана инфекция на белите дробове, причинена от стафилококови бактерии. Състоянието се среща като усложнение на настинка и грип.

Подробна информация за пневмония, причинена от стафилокок прочетете тук:

Пневмония, причинена от стрептокок група В е рядко срещано възпалително заболяване на белите дробове, което засяга по-често възрастните и изтощени хора и лежащо болните пациенти.

Подробна информация за пневмония, причинена от стрептокок група В прочетете тук:

Пневмония, причинена от други стрептококи се причинява основно от бета-хемолитичния стрептокок от група A. Заболяването се среща рядко и е характерно за детската възраст.

Подробна информация за пневмония, причинена от други стрептококи прочетете тук:

Пневмония, причинена от Escherichia coli възниква най-често при хора със спад в имунната система и обикновено е усложнение на настинка или грип.

Подробна информация за пневмония, причинена от Escherichia coli прочетете тук:

Пневмония, причинена от други аеробни грам-отрицателни бактерии е вътреболнична пневмония, която засяга пациенти с отслабена имунна система, наркомани и хронично болни.

Подробна информация за пневмония, причинена от други аеробни грам-отрицателни бактерии прочетете тук:

Пневмония, причинена от Mycoplasma pneumoniae е атипична пневмония, която се среща при хора на възраст под 40 години, живеещи и работещи в оживена среда.

Подробна информация за пневмония, причинена от Mycoplasma pneumoniae прочетете тук:

Други бактериални пневмонии са възпалителни заболявания на белите дробове с разнообразна етиология.

Подробна информация за други бактериални пневмонии прочетете тук:

Бактериална пневмония, неуточнена е белодробно инфекциозно заболяване, което често възниква след инфекция на горните дихателни пътища.

Подробна информация за бактериална пневмония, неуточнена прочетете тук:

2.7, 6 гласа

ВИДОВЕ Бактериална пневмония, некласифицирана другаде МКБ J15

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Бактериална пневмония, некласифицирана другаде МКБ J15

ВСИЧКИ

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

АнатомияКлинични пътеки