Начало Медицинска енциклопедия Лечения Избягване на замърсена вода

Избягване на замърсена вода

Избягване на замърсена вода - изображение

Избягване на замърсена вода е изключително важно при всекидневната ни употреба на вода и особено при пътувания в далечни страни.

Необходимо е да знаем как да се избегнем приема на вода, което е заразена. Особено важно е когато пътуваме до екзотични дестинации като Индия, Индонезия, Африка и други.

Водата може да бъде заразена с бактерии, вируси, гъбички или паразити и това да доведе до много инфекции в нашия организъм.

Съвети как да избягваме замърсена вода

 

  • Използвайте водата, която е бутилирана, а не тази, която тече от чешмата. Уверете се, че бутилката е добре запечатана и от нея няма как да изтече вода. Ако има дупки в бутилката и течове има голям шанс водата да е замърсена.
  • Купувайте води, които са етикетирани. Така ще знаете, че това, което купувате не е било изложено на вредното действие на химикали, не съдържа инфекциозни причинители или отпадъци.
  • Преварявайте водата - кипенето на водата ще убие бактериите и това е вид обеззаразяване.
  • Противно на повечето вярвания охлаждането на водата не води до обеззаразяване и  не убиват бактериите. Избягвайте използването на лед в питието си по време на пътувания, дори и ако сервитьорът в ресторанта настоява.
  • Можете да използвате устройство за пречистване на водата по време на пътувания. Те са малки и няма да ви заемат много място в багажа и ще бъдете сигурен за приема на обеззаразена вода.

 

Инфекциозни причинители, които могат да се срещат в замърсените води - E.coli, салмонела, жиардия, шистозома, амеби, холера и други.

Замърсените води водят до стомашно-чревни проблеми - най-често диария, която може да има примеси от слуз и кръв.

Пием вода всеки ден и ако не сме внимателни, това може да предизвика различни здравословни проблеми. Заради това бъдете внимателни и използвайте съветите за избягване на замърсена вода.

3.0, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияКлинични пътекиЛюбопитноНовиниСоциални грижиНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиИсторияХранене при...АнкетиСнимкиАлт. медицинаСпециалистиВидеоБотаникаОрганизацииФизиологияИзследванияЗдравни проблемиПатологияХрани и ястияСпорт и туризъмДиетиСпортРецептиПроизводителиПсихология