Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Да си направим "жива" вода сами вкъщи

Да си направим "жива" вода сами вкъщи

Да си направим "жива" вода сами вкъщи - изображение

Знаете ли за съществуването на специална, лековита вода, наричана „жива” или протиева вода. Такава вода не може да купите никъде и за никакви пари. Тя лекува, съживява, подмладява. Има два метода за приготвяне на т.нар. протиева вода в домашни условия:

Метод 1: Съд с вода се слага в камерата за 4-5 часа. За това време по стените на съда и по повърхността се е образувал лед. Водата се излива в друг съд, а ледът се изхвърля. Новият съд с водата се слага отново в камерата. Престоява там, докато 2/3 от водата замръзне. Незамръзналата вода се излива - това е лека вода, която съдържа много примеси и е вредна. Ледът, който остава в съда, е замръзнала протиева вода, разтопете го и пийте. Обикновено за приготвяне на 1 литър протиева вода, е необходимо около 4-5 литра обикновена вода (най-добре от чешмата, но не минерална). Лечебните свойства на тази вода са най-силни до 7 часа след приготвянето й.

Метод 2: Налейте в петлитрова емайлирана тенджера вода от чешмата, оставете я да престои и я кипнете на огъня. След това бързо я охладете в студена вана. Това е първият стадий на структуризация на водата. Тя вече е една степен по-полезна от просто преварената. След това пуснете в тенджерата 5-7 камъчета черен силициев двуокис, покрийте я с марля и я оставете два дена. После внимателно я прелейте в друг съд, като изхвърляте долния слой от 2-3 сантиметра, защото силициевият двуокис поема патогенните микроорганизми и чуждите химически елементи.

Тази вода вече притежава лечебни свойства. Тя е структурирана и наситена със силиций - необходим микроелемент, чиято липса или недостиг пречи на усвояването на, всички останали. Получената вода поставете в камерата на хладилника. Щом на повърхността и по стените се образува ледена коричка, я прелейте в пластмасов съд и отново го поставете в камерата. Изхвърлете леда, като по този начин изхвърляте тежката вода. Тя вреди на организма.

Последното замразяване трябва да извършите в пластмасовия съд, защото емайлът на тенджерата може да се напука. Когато 2/3 от водата замръзне, пробийте дупка в леда и излейте незамръзналата - тази "саламура" съдържа всички нежелани примеси. Оставете леда да се стопи при стайна температура. Ще получите разтопена вода с най-високо качество, която се нарича протиева. И накрая, ако имате магнитен кръг или магнитна фуния, прелейте водата през тях, за да укрепите, още повече структурата й.

Протиевата вода притежава лечебни свойства - изчиства организма и при дълготрайна употреба лекува от редица заболявания. Нарича се още водата на дълголетието и се препоръчва особено при стомашно-чревни неразположения, чернодробни увреждания, бъбречно-каменна болест, заболявания на сърдечно-съдовата система и други. Препоръчва се след дълго боледуване или излагане на токсично въздействие. Срокът за съхранението на свойствата й е около седем часа.

Достатъчно е да се приема по 0.5 до 1 литър протиева вода на ден, в продължение на поне 7 дни.
И както добре знаете, абсолютни гаранции за степента и силата на действие на така получената вода не могат да бъдат дадени, но със сигурност е ясно, че няма да Ви навреди.

3.9, 36 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛюбопитноДиетиБотаникаПрезентацииСъставкиАлтернативна медицинаЕ-тата в хранитеЛайфстайлХранене при...ВидеоХрани и ястияНовиниСнимкиФизиологияСпорт и туризъмИсторияСпортРецептиНормативни актовеПроизводителиОрганизацииЛеченияЗаведения