0 продукта

Лечения

Изкуствен пейсмейкър

Изкуствен пейсмейкър - изображение

Пейсмейкърът е изкуствен стимулатор на сърдечната дейност.

Поставянето на пейсмейкър е препоръчително при пациенти, които имат много учестен пулс или неритмичен пулс, известен като аритмия. Много често тези нарушения са причина за развитието на сърдечна недостатъчност, а в някои случаи пристъп от аритмия може да завърши фатално. Първоначално тези състояния се повлияват с помощта на медикаменти. При неуспех от приложената терапия и след направена ЕКГ (електрокардио графия), която показва сериозни нарушения във възбуждението на миокарда и в провеждането на импулсите се пристъпва към имплантиране на пейсмейкър. Поставянето на пейсмейкъра не е много сложна операция.

Поставянето на пейсмейкъра започва с катетеризация на голям венозен съд обикновено се избира вена от бедрото. През тази вена се въвеждат електродите, които играят основна роля за регулиране на правилен ритъм. Може да се поставят два или повече електрода в зависимост от индивидуалните нужди на сърцето на пациента. Освен това се поставя и батерия за електродите, която е пулсов генератор. Тя се подкожно в областта на една от гърдите.

Поставянето на пейсмейкъра спомага за поддържане на нормална сърдечна честота, но въпреки това трябва да се продължи медикаментозната терапия. Причината за това е, че пейсмейкърът не може да обхване цялото сърце и поради тази причина се налага продължаване на лечението. Какво трябва да правят болните, на които е поставен изкуствения кардиостимулатор:

  • Ако посещават физиотерапевт трябва да съобщят за наличието на пейсмейкър, за да може физиотерапевта да подбере такива процедури, които да не повлияят работата на пейсмейкъра.
  • Пациентите трябва да избягват места, които излъчват силно магнитно поле, защото в пейсмейкъра има и метални частички.
  • Пациентите трябва много да пазят мястото, където е поставен пейсмейкъра от травми, изгаряния.
  • Болните могат спокойно да шофират, да пътуват със самолет.
  • Едно от най-важните неща за болните с пейсмейкър е редовно посещение на профилактични прегледи при лекаря поставил пейсмейкъра.
Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 2.9, 31 Гласа
Сподели в Facebook
Коментирай във Facebook

!. forum.framar.bg

Споделете вашето мнение, задайте въпрос или отворете дискусия за "Изкуствен пейсмейкър" във форума.

?. www.framar.bg:

Коментирайте "Изкуствен пейсмейкър"

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.