Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Вродени аномалии, деформации и хромозомни аберации Други вродени аномалии на храносмилателната система Други вродени аномалии на червата

Други вродени аномалии на червата МКБ Q43

Други вродени аномалии на червата МКБ Q43 - изображение

Вродените аномалии на червата са със значителна честота. Най-важните са тези, при които част от червото липсва, поради дефекти в развитието. Те могат да бъдат част от по-голяма малформация. Най-важните сред локализираните малформации са тези, които са с оклузия на ректума. Случаите, които се определят като атрезия на ануса, са с вариращи степен и усложнения. Ректумът може да отсъства или да има обструкция по хода си или в областта на ануса.

Вродените аномалии на червата могат да се характеризират със стеснение на дадена част от червата, особено в долния край на илеума. Понякога цялото черво е скъсено и с променена форма. В такива случаи абсорбцията и храносмилането са нарушени, но пациентите могат да доживеят до напреднала възраст.

Рубриката други вродени аномалии на червата включва редица малформации, за които можете да прочетете повече при:

Диагнозата на други вродени аномалии на червата се основава на клиничната картина и образните изследвания, които включват рентгенография с контраст и компютърна томография.

В повечето случаи единственото лечение е оперативната корекция на дефекта.

3.5, 4 гласа

ВИДОВЕ Други вродени аномалии на червата МКБ Q43

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Други вродени аномалии на червата МКБ Q43

ВСИЧКИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия