0 продукта

Симптоми и признаци

Диария

Диария: много чест симптом. Въпреки че много хора смятат, че внезапната диария се дължи на "нещо, което са яли" (т.е. хранително отравяне), всъщност диарията е по-често инфекциозна (обикновено предизвикана от стомашно-чревни вируси) или паразитни заболявания като Гиардия.

Диарията може да бъде сериозно състояние и да доведе до усложнения като дехидратация. Затова е добре да потърсите професионална медицинска помощ при случай на диария или свързани с нея симптоми.

Хроничната диария, представлява състояние на диария, продължаващо дълъг период от време. Хроничната диария е симптом, който може да съпътства редица заболявания, поради което е необходимо да се уточни причината.

Диарията
може да се дължи на редица причини и заболявания като стомашно-чревни инфекции, хранителни отравяния, паразитози (трихинелоза, гиардия), безпокойство, стрес, злоупотреба с лаксативи, прехранване, алергия към мляко, възпаление на ушите, инфекция на гърлото, гастроентерит, колит, бактериални инфекции (стафилококи, кампилобактер, салмонела, шигела, еширихия коли), болест на Крон, улцерозен колит, целиакия, синдром на дразнимото черво, спру, непоносимост към лактоза, СПИН, тумор на червата, кистозна фиброза, дивертикули, захарен диабет, лъчетерапия, химиотерапия, хроничен панкреатит, карциноиден синдром, базедова болест и други.

Типове (12)

В по широк смисъл (8)

Свързани симптоми (14)

Специфични видове на симптома (1)

Коморбидност (99)

Специфични категории (1)

Синоними симптоми (15)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 40 Гласа
Сподели в Facebook

Случвало ли ви се е да ви откажат лекарство, ако нямате рецепта за него?

Фармацевтите винаги ми отказват дадено лекарство, ако нямам рецепта за него.
Фармацевтите отказват, но променят решението си, ако съм редовен клиент или много им се помоля.
Някъде искат, другаде не искат рецепта, въпрос на фирмена политика.
Никога не съм имал проблем с получаването на лекарства, рецептата е само формалност.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.