0 продукта

Симптоми и признаци

Диария

Диария: много чест симптом. Въпреки че много хора смятат, че внезапната диария се дължи на "нещо, което са яли" (т.е. хранително отравяне), всъщност диарията е по-често инфекциозна (обикновено предизвикана от стомашно-чревни вируси) или паразитни заболявания като Гиардия.

Диарията може да бъде сериозно състояние и да доведе до усложнения като дехидратация. Затова е добре да потърсите професионална медицинска помощ при случай на диария или свързани с нея симптоми.

Хроничната диария, представлява състояние на диария, продължаващо дълъг период от време. Хроничната диария е симптом, който може да съпътства редица заболявания, поради което е необходимо да се уточни причината.

Диарията
може да се дължи на редица причини и заболявания като стомашно-чревни инфекции, хранителни отравяния, паразитози (трихинелоза, гиардия), безпокойство, стрес, злоупотреба с лаксативи, прехранване, алергия към мляко, възпаление на ушите, инфекция на гърлото, гастроентерит, колит, бактериални инфекции (стафилококи, кампилобактер, салмонела, шигела, еширихия коли), болест на Крон, улцерозен колит, целиакия, синдром на дразнимото черво, спру, непоносимост към лактоза, СПИН, тумор на червата, кистозна фиброза, дивертикули, захарен диабет, лъчетерапия, химиотерапия, хроничен панкреатит, карциноиден синдром, базедова болест и други.

Типове (12)

В по широк смисъл (8)

Свързани симптоми (14)

Специфични видове на симптома (1)

Коморбидност (99)

Специфични категории (1)

Синоними симптоми (15)

Оцени страницата и я сподели с приятели
12345 3.1, 40 Гласа
Сподели в Facebook

Какво трябва да е наказанието за посегателство върху лекар по време на изпълнение на служебните му задължения?

Лекарите са хора като другите, трябва да се действа по законите на България.
Специални, по-тежки наказания за извършители на такива постъпки., заради социалната им безотговорност.
Да се класифицират като хулиганска проява и да се наказват с глоба, ако няма извършено криминално престъпление.
Лекарите си го заслужават и хората не трябва да се осъждат заради това, че не са им издържали нервите.

Бюлетин

Промоции.

Актуални продукти.

Информация и новини.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.