Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Цели медицински системи Лечение с хомеопатия Хомеопатия при диария

Хомеопатия при диария

Хомеопатия при диария - изображение

За първи път в историята, проучвания, свързани с хомеопатичната медицина са публикувани в медицинското списание “American medical journal”. Изданието “Pediatrics” публикува важни проучвания за хомеопатичното лечение на остра диария при деца, което е най-сериозният проблем за общественото здраве в много развиващи се страни.

Въпреки че острата диария не е толкова сериозен проблем на общественото здраве в развитите страни, той все още е общ и неудобен проблем както за децата, така и за възрастните. За щастие, хомеопатичните лекарства могат да бъдат много ефективни при лечението на хора със симптоми на диария.

Хомеопатичните медикаменти срещу диария представляват силно разредени дози от естествено вещество, което би довело до диария, ако се приложи в нормална концентрация при здрав човек. За да бъде предписан най-подходящият хомеопатичен продукт и да бъде дозиран правилно, трябва да се направи консултация с квалифициран хомеопат. След подробен разпит и запознаване с детайлите на състоянието, той ще предпише най-правилното лекарство. Сред по-често предписваните хомеопатични лекарства, предписвани при диария са:

Арсеникум албум – водещото средство за диария, свързана с хранително отравяне или вирусни заболявания. Диарията се влошава след ядене или пиене и обикновено се съпровожда с гадене, повръщане, болки в корема, усещане за изгаряне или спазми в корема. Човек обикновено е изтощен от диарията, неспокоен, нервен и притеснен. Възможно е да има повишена температура с втрисане. След прием на храни и напитки настъпва влошаване. Влошава се и през нощта.

Хамомила – Това лекарство е полезно при бебета, които имат диария и са изключително раздразнителни и неспокойни. Обикновено диарията е с изключително неприятна, миризма, зеленикави или жълтеникави изпражнения, с бяла или жълтеникава слуз; при деца и кърмачета с колики, при които единствено носенето на ръце осигурява временно облекчение.

Подофилум – това е едно от водещите средства за остра, обилна, безболезнена, често наподобяваща горчица, жълтеникава диария, обикновено настъпваща през летните месеци. Препоръчва се, когато човек изпитва внезапна, профузна диария, съпроводена с усилено бълбукане в корема, преди изхождането. Обикновено дефекацията е безболезнена, но между отделните позиви може да настъпват спазми. Хората, които се нуждаят от това лекарство, изпитват силна жажда за студени течности. Понякога може да усещат гадене. Подходящо за диария при бебета и деца.

Серен – при диария, проявяваща се основно в сутрешните часове (5-6 часа), съпроводена с болки в корема, раздразнение на ануса; усещане за горещина и склонност към изпотяване; изпражненията имат миризма на развалени яйца;

Алое сокотрина – препоръчва се, при наличие на усещане на несигурност в ректума, което може да доведе до случайно изхвърляне на изпражнения след преминаване на газове; бълбукане и къркорене на корема преди изхождане; диарията се влошава през нощта; изпражненията са слизести, с подобна на желе консистенция.

Вератрум албум – обилна, болезнена диария; след изхождане настъпва слабост; втрисане, склонност към изпотяване; жажда за студени храни и напитки, едновременно с усещане за студ; повръщане.

Калкареа карбоника – подобно на хамомила, това лекарство се препоръчва по-често на кърмачета. Особено често при бебета с много бебешки мазнини, които са бледи и летаргични, потят се обилно по главичката, като потта им има характерна кисела миризма.

Хина рубра - това лекарство е подходящо за диария, съпроводена с подуване на корема, лошо храносмилане и обща слабост. Симптомите се влошават през нощта, при горещо време и след кърмене при бебетата.

Още алтернативни методи за лечение на диария може да прочетете в темата:

АЛТЕРНАТИВНИ ПОДХОДИ И СРЕДСТВА В ЛЕЧЕНИЕТО НА ДИАРИЯ

Още по темата:

3.7, 3 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

https://homeopathic.com
http://www.healthy.net

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЗдравни проблемиБотаникаИсторияХранене при...НовиниСнимкиАнкетиСпециалистиВидеоЛюбопитноОрганизацииПроизводителиЗаведенияЛеченияНаправления в медицинатаЗдравни съветиСимптомиЗаболявания (МКБ)Клинични пътекиИзследвания