Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Психични и поведенчески разстройства Поведенчески синдроми, свързани с физиологични разстройства и соматични фактори Сексуална дисфункция, непредизвикана от органично разстройство или заболяване Прекомерно силно полово влечение

Прекомерно силно полово влечение МКБ F52.7

Прекомерно силно полово влечение МКБ F52.7 - изображение

Прекомерно силно полово влечение включва нимфомания и сатириазис.

Причините за възникване на прекомерно силно полово влечение са различни: хормонален дисбаланс, органични поражения на лимбичната система и главния мозък, след операции на органите в малкия таз, продължителен диетичен режим с храни, съдържащи фитоестрогени и др.

Нимфомания представлява състояние на повишено полово влечение и хиперсексуалност при жените, свързано с психическо разстройство или ендокринна недостатъчност. Доста често, при тези жени съществува патологично полово влечение за неконтролирани контакти с различни партньори, дори и абсолютно непознати. Те могат да изживеят и сексуална възбуда при отсъствие на обект на полово желание.

Сатириазис представлява патологично повишаване на сексуалното желание при мъжете, което се изразява в постоянно чувство на сексуална неудовлетвореност и постоянно желание за сексуален контакт. За такива мъже е характерно честа смяна на сексуални партньорки и липса на дългосрочни връзки.

Лечението на прекомерно силно полово влечение се осъществява главно чрез психотерапия. При необходимост може да се използват и антидепресанти.

2.7, 6 гласа

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Прекомерно силно полово влечение МКБ F52.7

ВСИЧКИ

ЛЕЧЕНИЕ НА Прекомерно силно полово влечение МКБ F52.7

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО