Начало Медицинска енциклопедия Ботаника Царство Fungi Китайски червен ориз

Китайски червен ориз

Царство Fungi

Китайски червен ориз - изображение

Китайски червен ориз: Използват се ферментирали зърна. Те на цвят са червеникавокафяви.

РАЗПРОСТРАНЕНИЕ: особено популярен и отглеждан в азиатските страни;

ИЗПОЛЗВАЕМА ЧАСТ:

  • зърна;

ХИМИЧЕН СЪСТАВ:

  • монаколини (монаколин К - терапевтичен метаболит);
  • ловастатин;
  • високо съдържание на фибри.

ДЕЙСТВИЕ:

  • понижава нивото на холестерола;
  • инхибира синтеза на холестерол;
  • полезен за превенция от рак на дебелото черво;
  • прочиства кръвта и червата;
  • намира приложение в състава на диети за цялостно прочистване на организма, за нормализиране на теглото и изчистване на организма от мазнини;

ПРИЛОЖЕНИЕ:

  • в медицината - екстракт;
  • в диететиката - като хранителна добавка.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Преди употреба червеният ориз трябва да се накисне за половин - един час във вода, за да се свари по-лесно и заедно с белия ориз.

3.3, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РАСТЕНИЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ РАСТЕНИЕТО

РАСТЕНИЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияЗдравни проблемиЗдравни съветиНовиниЛеченияЛюбопитноБотаникаИсторияМедицински изследванияДиетиОрганизацииРецептиХранене при...СнимкиАлтернативна медицинаКлинични пътекиЛайфстайлЕ-тата в хранитеХрани и ястияНормативни актовеФизиологияАнкетиСпециалистиСпортЗаведенияПсихологияТестовеИнтервютаКалкулаториПроизводителиОткрития