Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Болести на меките тъкани Миопатии Други увреждания на мускулите

Други увреждания на мускулите МКБ M62

Други увреждания на мускулите МКБ M62 - изображение

Към други увреждания на мускулите спадат мускулна диастаза, мускулна руптура, исхемичен инфаркт на мускулите, синдром на имобилизация (параплегичен), мускулна контрактура, мускулна атрофия, мускулна деформация и други. Мускулните руптури се дължат често на силна и рязка контракция. Пасивното преразтягане на мускул или мускулни групи също води до разкъсване, както и директната травма.

Етиологията на други увреждания на мускулите е разнообразна и включва травми, възпаления, исхемия, вродени заболявания и други. В някои случаи, определянето на точния етиологичен агент за възникване на мускулното увреждане може да представлява диагностично предизвикателство, което да затрудни навременното и адекватно лечение.

Признаците и симптомите при други увреждания на мускулите вклщчват основно мускулна слабост, болки в мускулите, затруднени движения, общо неразположение и други. Степента на изразеност на симптомите варира в различните случаи в зависимост от причината и засегнатата мускулна група.

Поставянето на диагнозата други увреждания на мускулите става въз основан на подробна анамнеза, щателен физикален преглед и осъществяване на някои лабораторни и образни изследвания - рентген, КАТ, ЯМР.

Лечението на заболяването може да бъде консервативно или хирургично и се осъществява от специалист ортопед-травматолог.

4.0, 4 гласа

ВИДОВЕ Други увреждания на мускулите МКБ M62

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Други увреждания на мускулите МКБ M62

ВСИЧКИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия