Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Болести на меките тъкани Миопатии Други увреждания на мускулите Мускулна атрофия, некласифицирана другаде

Мускулна атрофия, некласифицирана другаде МКБ M62.5

Мускулна атрофия, некласифицирана другаде МКБ M62.5 - изображение

Мускулна атрофия, некласифицирана другаде, представлява заболяване, което се характеризира намаляване обема на мускулите и развитие на мускулна слабост. Заболяването може да засегна един мускул или няколко едновременно.

Причините за възникване на мускулна атрофия, некласифицирана другаде, са разнообразни и могат да бъдат възпалителни заболявания, вродени заболявания на опорно-двигателния апарат, дегенеративни заболявания, травматични увреждания, заболявания на нервната система и други. Симптоматиката при тази патология се състои в намаляване обема и  силата на засегнатия мускул, нарушаване на движенията в засегнатата част от тялото, деформиране на крайника и други.

Диагнозата на мускулна атрофия, некласифицирана другаде, се поставя след снемане на подробан анамнеза, извършване на щателен физикален преглед и осъществяване на някои лабораторни и образни изследвания, като рентгенография, магнитен резонанс, компютърна томография и други.

Лечението на мускулна атрофия, некласифицирана другаде, може да бъде консервативно или хирургично и се осъществява от специалист. Консервативното лечение се състои в прилагане на противовъзпалителни средства, аналгетици, физикална терапия, рехабилитация и други.

3.0, 3 гласа

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Мускулна атрофия, некласифицирана другаде МКБ M62.5

ВСИЧКИ

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия