Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Болести на меките тъкани Миопатии Други увреждания на мускулите Мускулна диастаза

Мускулна диастаза МКБ M62.0

Мускулна диастаза МКБ M62.0 - изображение

Мускулна диастаза представлява състояние, което се характеризира с разслояване на мускулите. Състоянието се среща сравнително рядко, но може да има тежки последствие за заболелите.

Причините за възникване на мускулна диастаза могат да бъдат вродени заболявания на опорно-двигателния апарат, злокачествени заболявания, травми и други. Клиничната картина при това заболяване се характеризира с болки в засегнатите мускули, развитите на мускулна слабост или мускулна скованост. Интензитетът на симптомите варивар в големи граници при различните пациенти, в зависимост от засегнатата мускулна група, физическото състояние на пациента и тежестта на увредите.

Поставянето на диагнозата мускулна диастаза става чрез снемане на подробна анамнеза, осъществяване на щателен физикален преглед и извършване на някои лабораторни и образни изследвания, като рентгенография, магнитен резонанс, компютурна томография и други.

Лечението на мускулна диастаза може да бъде консервативно или хирургично и се осъществява от специалист. Консервативното лечение се състои в прилагане на обезболяващи лекарствени средства, покой, обездвижване, рехабилитация, физиотерапия и други.

3.6, 8 гласа

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Мускулна диастаза МКБ M62.0

ЛЕЧЕНИЕ НА Мускулна диастаза МКБ M62.0

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия