Начало Медицинска енциклопедия Лечения Таблетки инсулин

Таблетки инсулин

Таблетки инсулин - изображение

Лечението с инсулин се прилага при диабет тип І, наречен още инсулинозависим. При него съществува необходимост от доставка на инсулин, понеже организмът е неспособен да го произвежда сам. Това става с помощта на различни устройства за инжектиране на инсулин.

Таблетките инсулин от своя страна са надеждна алтернативна форма на инсулиновите инжекции. Те биха били удобни, лесни за употреба и ще дадат възможност да се избегне болката от убождането.

Освен това теорията на учените е, че доставката на инсулин чрез стомаха ще транспортира хормона директно до черния дроб, където той може да имитира действието на ендогенен инсулин. Това прави таблетките инсулин и по-ефективни.

Създаването на таблетки инсулин е цел на много фармацевтични компании в продължение на доста години. Трудността за разработването на таблетна форма произлиза от факта, че инсулинът е хормон, който се разгражда в стомаха и тънките черва. За да се избегне този процес, е необходимо да се изгради специална обвивка за предпазване на активната съставка от действието на храносмилателните ензими.

Има данни за напредък в това направление, но изследванията все още продължават. Таблетната форма на инсулин ще улесни значително живота на болните от диабет, сред които все повече се разпространява фобията от игли.

Повече за информация за заболяването:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Алт. медицинаЗдравни съветиЛеченияИзследванияНовиниИнтервютаХранене при...ИсторияФизиологияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноВидеоБотаникаДиетиСпортКлинични пътекиСъставкиРецептиЕ-тата в хранитеПатологияХрани и ястияТестовеАнкетиОрганизацииЗаведенияСпециалистиЗдравни проблемиПсихологияПроизводители