Начало Медицинска енциклопедия Лечения Глюкозомер

Глюкозомер

Глюкозомер - изображение

Глюкомерите са електронни устройства с помощта, на които се измерва концентрацията на глюкоза в кръвта. Резултатите за концентрацията на кръвната захар се отчитат на дисплея на глюкомерите. Тези устройства са бързи и дават резултат след секунди, обикновено след 5 секунден интервал. Глюкозомерите работят с тест лентички. Тези тест лентични се поставят в специален изход от глюкозомера, които обикновено е разположен в долния край на устройството.

Как се работи с глюкомер?

Тест лентичката се поставя в устройството. След това се накапва една капка кръв върху нея. След като апарата изпиука се получава резултатът.

Какви функции може да има глюкомера?

Може да съдържа софтуер, които да запаметява повече от 350 проби като с това се постига проследяване на глюкозните концентрации за период от две седмици. Освен това някои от новите глюкомери могат да отчитат и запаметяват стойностите на глюкозата преди и след хранене. Основно глюкомера служи за проследяване на глюкозните концентрации при болни от диабет. Друго приложение на апарата е в скрининга на диабета.

4.0, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияЗдравни съветиАлт. медицинаНовиниСнимкиИзследванияЛюбопитноДиетиХранене при...БотаникаИнтервютаСпортКлинични пътекиИсторияСоциални грижиНормативни актовеПроизводителиЛайфстайлПсихологияФизиологияСъставкиЕ-тата в хранитеПатологияВидеоТестовеАнкетиХрани и ястияОрганизацииЗаведенияЗдравни проблемиСпециалисти