Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Болести на меките тъкани Увреждания на синовиалните обвивки и сухожилията Други увреждания на синовията и сухожилията

Други увреждания на синовията и сухожилията МКБ M67

Други увреждания на синовията  и сухожилията МКБ M67 - изображение

Към други увреждания на синовията  и сухожилията спадат скъсяване на ахилесовото сухожилие (придобито), друга сухожилна контрактура (на влагалището), синовиална хипертрофия, некласифицирана другаде, мигриращ синовит, ганглион и други.

Причините за възникване на други увреждания на синовията  и сухожилията са разнообразни и включват вродени увреждания, травматични увреждания, възпалителни процеси и други. Клиничната картина е различна, но често срещани симптоми са болка, скованост и нарушена функция на засегнатия мускул или става.

Поставянето на диагнозата други увреждания на синовията  и сухожилията става въз основа на подробна анамнеза, щателен физикален преглед, извършване на някои лабораторни или образни изследвания - рентген, КАТ, ЯМР.

Лечението на заболяването може да бъде консервативно или хирургично и зависи от тежестта на увредата и локализацията. Осъществяването на физиотерапия и рехабилитация представляват важна и незаменима частот лечебния процес при тези заболявания.

 

3.2, 6 гласа

ВИДОВЕ Други увреждания на синовията и сухожилията МКБ M67

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Други увреждания на синовията и сухожилията МКБ M67

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия