Начало Медицинска енциклопедия Лечения Избягване на правенето на татуировка с нехигиенични методи

Избягване на правенето на татуировка с нехигиенични методи

Избягване на правенето на татуировка с нехигиенични методи - изображение

Избягване на правенето на татуировка с нехигиенични методи е много важно, защото по този начин могат да се пренесат много инфекции.

Татуировката е украса на тялото и представлява вмъкване на мастило в дермата на кожата.

Татуировките могат да носят риск за здравето Ви - инфекции и алергични реакции. Заради това избягвайте правенето на татуировки с нехигиенични методи.

Рискове могат да се намалят като се спазват предпазни мерки и се работи във високо хигиенична среда.

Добрата хигиена изисква използване се предмети за еднократна употреба, а тези които са за многократна след всяка употреба инструментите се стерилизират.

Инфекциите могат да бъдат предавани от използването на нестерилизирани инструменти при поставянето на татуировка оборудване или от замърсено мастило.

Това са инфекции на кожата, херпес симплекс вирус, тетанус, стафилокок, гъбични инфекции, хепатит А, Б и С, туберкулоза и други.

Има описани и случаи на алергични реакции към мастилата, с които се правят татуировките. Това понякога се дължи на никела в мастило и се проявява като алергия към метала. 

Когато се нарани кръвоносен съд по време на татуиране може да се появи хематом.

Когато сте решили да се татуирате, Ви препоръчваме избягване на правенето на татуировка с нехигиенични методи.

 

4.3, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияЗдравни съветиИзследванияЛюбопитноБотаникаНовиниАлт. медицинаСнимкиЛайфстайлИсторияПсихологияМикробиологияДиетиСпециалистиНормативни актовеОрганизацииХранене при...ТестовеКлинични пътекиНаправления в медицинатаПатологияЗаболявания (МКБ)СпортФизиологияАнкетиПроизводители