Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Болести на меките тъкани Други увреждания на меките тъкани Други увреждания на меките тъкани, некласифицирани другаде Други уточнени увреждания на меките тъкани

Други уточнени увреждания на меките тъкани МКБ M79.8

Други уточнени увреждания на меките тъкани МКБ M79.8 - изображение

Други уточнени увреждания на меките тъкани, представляват група заболявания, които се характеризират с увреждане на меките тъкани на ставите или околоставното пространство, мускулите и сухожилията. Тези увреждания се наблюдават при индивиди от всички възрасти, но засягат по-често пациенти на възраст над 40-50 години. Мъжете и жените се засягат почти еднакво.

Причините за възникване на други уточнени увреждания на меките тъкани, са различни и могат да бъдат дегенеративни заболявания на опорно-двигателната система, възпалителни заболявания, остри или хронични травми и други. Клиничната картина на уврежданията се характеризира с поява на болка и нарушени движения в областта на засегнатите стави. Болката може да бъде слаба или силна, постооянна или да се проявява само при движение.

Диагнозата други уточнени увреждания на меките тъкани, се поставя след снемане на подорбна анамнеза и извършване на щателен физикален преглед. Осъществяването на някои лабораторни и образни изследвания, като рентгенография, магнитен резонанс, компютърна томография, ехография и други, дава допълнителна информация за локализацията и тежестта на уврежданията.

Лечението на други уточнени увреждания на меките тъкани, може да бъде консервативно или хирургично и се осъществява от специалист. Консервативното лечение се осъществява с прилагане на противовъзпалителни средства, аналгетици, анатибиотици и други. Хирургичното лечение се предприема след точна преценка от специалист.

2.5, 4 гласа

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Други уточнени увреждания на меките тъкани МКБ M79.8

ВСИЧКИ

ЛЕЧЕНИЕ НА Други уточнени увреждания на меките тъкани МКБ M79.8

ВСИЧКИ

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО