Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Рейки и хипнотерапия Сапфир за финансови успехи

Сапфир за финансови успехи

Сапфир за финансови успехи - изображение

Сапфир представлява вариант на корунда. Има различни видове сапфир. Най-известният е синият сапфир. Цветът му е резултат от примесите на желязо и титан.

Повече информация за сапфира може да прочетете:

Разпространение: находища от сапфир има в Бразилия, Камбоджа, Зимбабве, Франция, Индия, САЩ, Кения, Бирма, Австралия, Мадагаскар, Шри Ланка, Тайланд, Танзания Русия.

Сапфир и Фън Шуй

За синият сапфир се предполага, че използва енергията на водата. Водата символизира пречистването и презареждането на тялото и сдуха с позитивна енергия. Поради свойството водата да заема формата, в която се постави няма специфична форма, която се препоръчва за поставяне на сапфира. Важно е единствено разположението на мястото и неговото предназначение. Според традициите на фън шуй водата традиционно тече откъм северната страна на къщата или стаята, там се препоръчва и да бъде мястото за почивка, мечти, медитация и молитва. Именно в северната част от стаята трябва да се поставят и камъните от сапфир – за да имате успех в живота.

Синият Сапфир и чакрите

Синият сапфир участва в енергийното презареждане на чакрата разположена в гърлото. Тази чакра е известна още като гласът на тялото и служи като отдушник на останалите чакри, изразява състоянието на цялото тяло – съобщава на околните това, което ни вълнува. Когато тази чакра работи добре ние спокойно и лесно изразяваме нашите намерения, идеи на всички около нас и с това се освобождаваме естествено от негативната енергия и тя не може да уврежда тялото ни.

Когато обаче тази чакра е затворена, тя не може да изпълнява основната си функция на вентил на напрежението от другите чакри. Създава се един затворен кръг на кръговрат на отрицателна енергия, която уврежда всички чакри, влошава комуникацията ни с околните и психическото напрежение продължава да расте и расте.

Синият сапфир може да деблокира чакрата на гърлото като възстанови нормалния поток на позитивната енергия и нормалното отделяне на отрицателната енергия. По този начин индиректно позитивно повлиява и на всички останали чакри, възстановявайки нормалния енергийния поток.

Индиго Сапфир и чакрите

Тъмно синият или Индиго Сапфир подобрява енергийния поток през чакрата разположена между веждите ми или третото око. Чакрата трето око отговаря за нашите възприятия, вътрешния ни диалог (нашето мнение по определени въпроси), тоест тази чакра е еквивалент на нашето съзнание. Когато тази чакра работи добре, ние възприемаме новата информация за себе си и за събитията около нас по един реалистичен здравословен начин, без да се разгневявам и без да превръщаме положителната енергия в отрицателна.

Когато тази чакра е блокирана всичко се възприема по негативен начин, в резултат на което е организма ни се натрупва много отрицателна енергия, която има пагубно въздействие не са върху психическото ни състояние, но и върху физическото ни здраве.

Индиго Сапфирът деблокира чакрата трето око и ни позволява да виждаме във всяка нова ситуация шанс за по-добър живот и шанс, тоест да виждаме чашата полупълна.

Повече информация за медитирането върху чакрите с помащта на скъпоценни и полускъпоценни камъни може да прочетете:

Сапфир за финансови успехи

Смята се, че когато носите сапфир и подписвате някакъв договор, именно този договор ще ви донесе печалба. Ако ви предстои някакво дело е добре да носите със себе си сапфир, защото той може да ви осигури безпрепятствено и бързо разрешаване на започналия съдебен процес.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаИсторияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноБотаника