Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Рейки и хипнотерапия Сапфир в помощ на подсъзнанието

Сапфир в помощ на подсъзнанието

Сапфир в помощ на подсъзнанието - изображение

Синият сапфир е един от най-известните скъпоценни камъни. Той използва за изработката на бижута на известни личности по целия свят.

Повече информация за сапфира може да прочетете тук:

Сапфир в помощ на подсъзнанието

Поради свойството на сапфира да балансира чакрата в гърлото и чакрата в третото око, камъкът може да спомогне за освобождаване от отрицателната енергия и да помогне на носителя да превъзмогне чувство за малоценност, депресия, неврози, истерии като намалява отрицателните и натрапчиви мисли, намалява гнева и прави човека по-спокоен, по-мъдър и по-уравновесен.

Едновременно с това Сапфирът се слави като средство против уроки и пази жените от клевети, от предателство и заговори.

Причина за проявата на по-горе описаните психически страдания се търси в липсата на увереност, което рефлектира във вътрешната позитивна енергия като значително я редуцира.

Положителното въздействие на сапфира

Синият сапфир помага засилването на потока от позитивна енергия към тези чакри като подобрява самоконтрола, подпомага по-лесното самодисциплиниране, увеличава увереността в себе и подобрява комуникацията с останалите, като носителят на камъка има силата да сподели спокойно и убедено своите убеждения, знания и идеи на останалите, без да се влияе от мнението на другите.

Освен това този камък може да ви активира да се борите за детските си мечти, които преди са ви изглеждали невъзможни. Това се дължи на факта, че камъкът може да подсили вътрешната ви интуиция, повишава желанието за нови знания и умения.

Този камък ви помага да се съсредоточите върху собственото си аз и да използвате собствения си енергиен потенциал. Може да ви вдъхнови да творите.

Сапфирът може да преобразува отрицателната енергия на човека в положителна, за да може той да я използва после за добри дела или за самоусъвършенстване, чрез медитация.

Повече информация за медитирането с помощта на сапфира и скъпоценни камъни може да прочетете:

Според някои източници, ако този камък има дефект може да донесе нещастие.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЛюбопитноЛайфстайлИсторияСнимкиЗдравни съветиБотаникаНовиниПсихологияХранене при...Социални грижиЛеченияСпортВидеоАнкетиТестовеЗдравни проблемиИзследванияФизиологияДиетиРецепти