Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Рейки и хипнотерапия НЕ на енергийните гривни

НЕ на енергийните гривни

НЕ на енергийните гривни - изображение

Какво представляват енергийните гривни

Според различните производители енергийните гривни съдържат холограми, които произвеждат електромагнитни вълни с определени стойности на честотите.

Маркетинговите представители твърдят, че енергийните гривни имат способността да уравновесяват енергийните потоци, увеличават физическата издържливост, облекчаване на менструалните спазми и главоболие. Консултантите обясняват всички тези полезни ефекти с електромагнитните вълни, които произвежда холограмата вградена в гривната.

Алогичните научни обяснения за енергийните гривни

Тези псевдонаучни обяснения не са правдоподобни, защото все още не е създадено устройство, което без да използва някакъв постоянен източник на енергия да произвежда електромагнитно поле, което да е с непрестанна продукция. Освен това не е ясно как електромагнитни вълни, с определена честота биха могли по-еднакво ефективен начин да повлияят различни хора, които имат собствени индивидуално произвеждани вълни.

Друг факт, който е много противоречив и лишен от всякаква логика е използваният за изработката на гривната материал - Mylar - полиестерно фолио, от което е изработена холограмата, вградена в гривната. Как това фолио, което се използва в записващите устройства за музика, филми и снимки би могло да запамети варираща честота на електромагнитна вълна и да я възпроизвежда постоянно, без да има източник на енергия? Подобно твърдение е в противоречие с научните закони на физиката.

Методът на демонстрация на енергийните гривни, който си служи с измама

Първият опит за доказване на уникалността на продукта е следният: Клиентът, без поставена гривна се помолва да застане на един крак и да разпери ръце встрани. След това продавачът оказва натиск върху едната ръка надолу и навън ръката и пациентът губи равновесие. След това опитът се повтаря с поставена гривна върху ръката на клиента, с една особеност, консултантът натиска ръката надолу и навътре и клиентът запазва равновесното си състояние. Причината е, че натискът навътре вместо навън не нарушава толкова много равновесното състояние, защото упражнявания натиск е по-близо до центъра на тежестта на тялото. Това обяснение доказва, че този опит не може да бъде използван като доказателство за ефективността на гривната.

Вторият опит, в който също е използвана хитрина е следният: клиентът се помолва да си извие главата настрани, без поставена гривна и се измерва ъгълът. След това слагат гривната на ръката му и го молят повторно да извие главата си встрани. Установяват, че направения ъгъл на завъртане се е увеличил. Но това е абсолютно нормално явление. Ако се извърши това движение повторно и без гривната ъгълът ще бъде отново по-голям, поради разтегливостта на тъканите. Вторият опит също не се оказва показателен за ефективността на гривната.

Ако все пак държите на гривната, знайте че тя е само украшение.

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаНовиниИсторияСпортЛеченияХранене при...СнимкиФизиологияДиетиРецептиБотаника