Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Рейки и хипнотерапия Основи на Запер терапията

Основи на Запер терапията

Основи на Запер терапията - изображение

Заперът е просто електрическо устройство, за което се предполага, че унищожава болестотворни вируси, бактерии, гъбички и паразити чрез електромагнитни полета на принципа на био-електро-резонанса.

Основите на Запер терапията са поставени от д-р Реймънд Райф още през 30-те години на 20 век. Откритието му не става много популярно, докато д-р Хулда Кларк (Hulda Clark) от САЩ не публикува своите научни трудове в книгата „Лечение на всички болести“, базирани на теориите на Райф.

Каква в биофизичната основа на Запер терапията?

Всички неща във Вселената, включително опасните патогени като паразити, бактерии и вируси, се характеризират с "естествена честота", с която вибрират, недоловима за човешкия слух. Резонансът е биофизичният процес, при които си взаимодействат две два източника на вибрации с еднаква или близка по стойност честота.

Запер терапията се основава на принципа на резонанса, като целта е произвежданите от устройството на Запер електромагнитни вълни да имат същата честота на вибрации като тази естествена честота, с която вибрират патогенните микроорганизми. Според някои учени именно в резултат на резонанса могат да бъдат унищожени вирусите, бактериите, паразитите и гъбичките.

Една част от научните изследователи са привърженици на теорията, че създадената от Запер уреда универсална вибрация има свойството да резонира с широк спектър от патогенни микроорганизми. По този начин прилагайки Запер терапията могат да бъдат унищожени всички бактерии, паразити, вируси и гъбички, които са налични в организма на използващия този уред.

Според други автори прилагането на различно честотни вибрации за борба с различните патогени е по-удачният вариант на приложение на био-електо-резонанса. Според тези изследователи всеки отделен патогенен микроорганизъм трябва да бъде обработван със специфична електромагнитна вълна, която да осъществява резонанс с естествената честота на трептене на определения микроорганизъм.

Експериментите с HIV вируси и Запер терапията

Научният експеримент послужил като основа за създаването на Запер терапията и доказателство за ефективността й в борбата с HIV вирусите е докладван от Уилиям Лиман и Стевен Каали. През есента на 1990 г., двамата медицински изследователи, работещи в Алберт Айнщайн колеж по медицина в Ню Йорк, правят важно откритие. Те установяват, че вирусите HIV могат да бъдат дезактивирани, чрез прилагането на постоянен, с ниско напрежение електрически ток, в епруветка съдържаща кръв заразена с вирусите на СПИН. Чрез многобройни опити те откриват, че постоянен ток, с 50-100 микроампера е най-ефективен за унищожаването на вирусните частици. Опитите показали, че всички ХИВ вируси били дезактивирани, докато здравите кръвни клетки били невредими.

Тези опити доказали, че електрическият ток не повлиява директно вирусните микроорганизми. Нарушава се нормалното действие на ензима обратна транскриптаза, който е отговорен за реплицирането и вмъкването на вирусното ДНК в човешкия геном (човешкото ДНК). Благодарение на този ензим вирусните частици имат възможността да атакуват избирателно човешките Т лимфоцити, да се вмъкнат в ДНК на клетката гостоприемник (Т клетъчните лимфоцити) и да използват нейните ресурси, за да се възпроизвеждат. По този начин вирусът става недосегаем за имунната система на човека, защото не може да бъде разпознат от нея за чужд.

Дезактивирайки вирусният ензим обратна транскриптаза, вирусната частица губи това свое „предимство” – да се вгражда в ДНК на Т лимфоцитите и не може да се „скрие” от човешките имунологичните клетки, което позволява на имунната система да ги разпознае като „чужди” и да ги атакува по-ефективно.

Научни предложения за усъвършенстване на Запер терапията

Подобрения метод предлага подлаганите на терапия биологични течности (кръв, амниотична течност, лимфа) първоначално да бъдат изведени от организма, а след това да бъдат подложени на няколко вида обработка: механично филтриране на кръвта (подобни на хемодиализа), обработка с нискоамперен прав ток, след това отново да бъде механично филтрирана (пречистена) съответната биологична течност (в частност кръв, лимфа, амнионна течност). Може би на тези принципи ще се основава производството на бъдещите Запер уреди.

Прочетете още:

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЛюбопитноЛеченияНовиниИсторияЛайфстайлСпортТестовеИнтервютаЗдравни проблемиБотаникаНормативни актовеИзследвания