Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Рейки и хипнотерапия Приложение на Запер терапията

Приложение на Запер терапията

Приложение на Запер терапията - изображение

Според изследванията на основателите на Запер терапията д-р Хулда Кларк и д-р Райф, всяка една болест, която е причинена от вируси, бактерии, гъбички и паразити може да бъде излекувана с помощта на Запер.

Благоприятното действие на Запер терапията се основава на био-електро-резонанса, който се осъществява между вибрациите произведени от болестотворните микроорганизми и електрическите вибрации от Запер устройството.

Повече информация може да прочетете:

Запер терапията може да бъде приложена при:

  • остри или хронични заболявания, причинени от вируси, бактерии, паразити или гъбички;
  • недостатъчност на имунната система, като последица от остри или хронични заболявания със същите етиологични причини както по-горе изброените;
  • грип и други вирусни инфекции;
  • алергии и кожни заболявания, когато са в резултат от присъствието на паразити, вируси или гъбички;
  • нарушения във функцията на щитовидната жлеза, които са последица от различи инфекциозни заболявания, които наред с вредата на различни органи и системи в човешкото тяло биха могли по изключение да засегнат и щитовидната жлеза;
  • паразитни заболявания като токсоплазмоза и други.

Начин на приложение на Запер терапията

При използването на уреда винаги се започва с постепенно покачване на времетраенето на сеансите със Запер терапията. Като се започва от 30 секунди и по различни схеми, които са индивидуализирани се достига до 7 минути и след 20 минутна почивка може да се направят още 7 минути. Времетраенето на процедурите със Запер уреда зависи от индивидуалната чувствителност спрямо терапията респективно от интензитета на проявилите се грипоподобни симптоми.

Има ли някакви нежелани реакции при използването на Запер терапията?

Възможно е след първите няколко процедури със Запер терапията да има общо неразположение, главоболие, лесна уморяемост, мускулни и ставни болки, състояние наподобяващо на грип.

Според някои автори тази реакция на организма към Запер терапията се обяснява с факта, че много от вирусите и бактериите биват елиминирани и в организма се освобождава голямо количество токсини – бактериални екзотоксини, бактериални ендотоксини, вирусни пептиди, които се съдържат както в обвивката на вируса така във вътрешността му.

Тези токсини предизвикват поредица от имунологични реакции и микроциркулаторни промени като например вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове). С тези защитни и компенсаторни реакции на организма се обясняват наблюдаваните грипоподобни симптоми след първите няколко процедури със Запер терапията.

Още по темата:

4.1, 7 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЛюбопитноЛеченияНовиниИсторияЛайфстайлСпорт