Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Натурални продукти Здраве от природата Упражнения с нефритени яйца за тонус и удоволствие

Упражнения с нефритени яйца за тонус и удоволствие

Упражнения с нефритени яйца за тонус и удоволствие - изображение

Нефритените яйца са полирани, яйцевидни камъни, предназначени за поставяне във влагалището, с цел укрепване на тазовото дъно, подобряване на тонуса и здравината на тъканите. Използването на нефритени яйца за укрепване на влагалището е практика от даоизма в Древен Китай. Легендата разказва, че тайната за тях е била пазена в кралския дворец и преподавана само на кралицата и любовниците на най-мощните благородни. Вярвало се, че жените, които са усвоили техниките на нефритените яйца ще поддържат своята младежка красота, жизненост и сексуалност и в напреднала възраст.

Поради табу културата на Запада, голяма част от жените не са информирани за важността на вагиналната сила и при почти голяма част от тях тонусът на мускулатурата в тази област е твърде слаб. Когато една жена е поставена на здравословен хранителен и физически режим, тя е по-силна и по-уверена в себе си. Същият ефект оказват и нефритените яйца върху вагиналната област и тазовите органи. Когато вагиналната енергията се поддържа чрез упражнения с нефритени яйца, това ще доведе до многократно по-голямо сексуално удоволствие и мощ и при двамата партньори.

Как действат нефритените яйца?

По вътрешността на вагиналния канал са разположени рефлексологични точки, които са свързани със сърцето, далака, черния дроб, белия дроб и бъбреците. С помощта на нефритените яйца тези точки се стимулират, увеличават се техните функции и се хармонизират всички дисбаланси в тялото. Принципът на действие е подобен на този при акупунктурата.

С какво може да са полезни нефритените яйца?

Ето и някои от най-характерните ползи от нефритените яйца:

•    увеличаване на сексуалното удоволствие;
•    улесняване на раждането;
•    повишаване на сексуалната енергия и издръжливост;
•    превенция на уринарна инконтиненция;
•    подобряване на влажността на влагалището.

Нефритените яйца са изключително подходящи за комбиниране с упражненията на Кегел за вагинално тонизиране и стягане.

Избор на нефритено яйце

Нефритени яйцаНефритените яйца се предлагат в различни размери – от най-малките до най-големите. Повечето жени избират едно яйце със средни размери, приблизително около 2-3 см в диаметър. За упражнения най-подходящи са от нефрит или обсидиан, тъй като са изключително гладки и с непореста структура.

Защо нефритени яйца?

Лечебният камък „нефрит“ произлиза от гръцкото "nephros",което означава бъбрек, което е свързано с ефикасността му при лечение на бъбречни заболявания. Нефритеният камък или „камъкът на небето“ излъчва дълги инфрачервени лъчи, които носят положително влияние върху човешкото тяло, особено на кожата, кръвообращението и витализиране на кожните клетки. Нефритените яйца се смятат за едно от най-добрите решения за тонизиране на вагиналните тъкани, тъй като сексуалната енергия се филтрира през кръвта и бъбреците, а нефритът работи в унисон с тях.

Яйцето е чудесен начин да се засили и контролира енергията Чи на мускулите. По-лесно е да се упражнява контрола върху тези мускули с помощта на яйце във влагалището, тъй като лесно се усеща посоката на движение на яйцето, респективно на Чи. Контролиране на волевите мускули в тази област спомага за контрол и на много други неволеви мускули. Едновременно с  тонизиране на мускулите на вагината и перинеума се тонизират и мускулите в долната част на корема. По този начин ефективността на сексуалната активност значително подобрява и потока на половите хормони се увеличава.

Яйцата са направени от истински нефрит, тъй като нефритът е мощен лечебен камък, отличаващ се с:

  • чистота - нефритеният камък е богат на калций и магнезий амфибол (силикат с верижна структура). Нефритът не съдържа никакви вредни минерални примеси.
  • плътност - нефритът е много плътен скъпоценен камък, изграден от влакнести кристали, заключени в сплетена структура. Тази гъста преплетена структура прави нефрита много устойчив, силен и плътен. Относителното тегло на нефрита е 2.8-3.1, много по-тежък отколкото повечето камъни. Плътната му структура го защитава и от навлизане в дълбочина на повърхностно бактериално замърсяване.
  • твърдост и сила – нефритът е по-твърд и от стомана. Трудно може дори да се одраска с нож.

В Китай се смята, че нефритеният камък носи на ползвателя си добро здраве, късмет и защита.
Истинският, чист нефрит на дневна светлина е тъмнозелен или черен.

Как се използват нефритените яйца?

Започнете практиката с по-голямо нефритено яйце и, едва когато, когато мускулите на тазовото дъно укрепнат значително, може да го замените с по-малко. Това се дължи на факта, че е нужно повече усилие и умения да се задържи малкото яйце във вагиналния канал.

Всяко нефритено яйце предназначено за тази цел е снабдено със специален отвор, през който трябва да се прекара неароматизиран копринен конец, на който да виси яйцето. Този конец служи за отстраняване на яйцето от влагалището, а при някои упражнения и за поставяне на тежест на него.

Подготовка

Намерете тихо място и легнете по гръб, като поставите нефритеното яйце върху гърдите, до сърцето. По този начин се създава сърдечна връзка между яйцето и енергията Чи. Когато почувствате лек прилив на възбуда и усетите връзката между гърдите и матката, може да поставите нефритеното яйце във вагиналния отвор.

На първо място, не забравяйте да използвате естествен конец за зъби или друг тънък, но здрав конец, който трябва да остане да виси на яйцето на поне 30 см надолу! Този конец се използва за издърпване на яйцето и премахване, ако то отиде твърде високо във вагиналния канал. Ако вденете двата края през отвора и ги прекарате през получената бримка ще избегнете получаването на възел.

Поставяне на яйцето във вагиналния канал

Вагинален каналВнимателно въведете яйцето във влагалището, като винаги започвате с по-широкия край напред. След поставянето, яйцето попада в първото отделение на вагиналния канал (1). Тогава свийте мускулите отговорни за затваряне на външния вагинален отвор плътно. Застанете в поза „Horse Stance“ – разтворете краката на ширината на раменете, глезените са стабилни, а коленето леко свити, слабините са леко свити, гръбнака и врата са в една линия. Повдигнете ръцете си под ъгъл 45 градуса с длани обърнати нагоре. Свийте ги в юмрук. Тази позиция е основна за всички упражнения, които се изпълняват с вече поставеното яйце.

Упражнение за тонус и еластичност на влагалищните тъкани

Упражнение с нефритено яйцеВдишайте и свийте вагиналните мускули, разположени във втората секция на вагиналния канал (2) – непосредствено пред шийката на матката. Задръжте двете секции затворени. Не нужно да се извършват силни мускулни свивания.

Леко върнете яйцето към средата на вагиналния канал (3), докато не почувствате, че имате добро сцепление с него. Вдишайте и се опитайте чрез леко свиване на мускулите да го движите нагоре и надолу. Започнете с бавно движение и постепенно ускорявайте. Периодично, издишайте дълбоко и давайте покой на мускулите. Този период на покой е много важен, тъй като тогава ще почувствате енергията Чи, която се натрупва в тази област. Опитайте се да овладеете всяка стъпка, преди да продължите към следващата стъпка.

Вагинално кунг фу

Вагинално кунг фуНефритените яйца са полезни и за практикуване на много древно женствено изкуство, наречено вагинално Кунг Фу (вагинално вдигане на тежести), което излиза извън рамките на свиването и отпускането на мускулите при упражненията на Кегел и изисква изключително съсредоточаване на вниманието върху тазовото дъно и повдигане на яйцето с влагалището.

Единствената разлика между стандартните упражнения с нефритено яйце и вагиналното вдигане на тежести е добавяне на тежест към връзката на яйцето. Обикновено, едно яйце е с размерите на обикновено кокоше яйце, с наличие на отвори в него, които позволяват въвеждане на конец. Ако желаете да закрепвате тежест към конеца се уверете, че тежестта е съобразена с издръжливостта на конеца. Първоначално слагайте по-малки тежести и постепенно може да ги увеличавате.

Прибавянето на тежест към яйцето е изключително ефективно средство за увеличаване на силата на урогениталните мембрани и вагинални мускули. Това е и голямо упражнение за маточната шийка, яйчниците, а също останалите органи и жлези. С увеличаване на теглото, вагината не успява самостоятелно да се справи с тежестта и е необходимо да се присъедини силата и от останалите органи и жлези. Преди да повишавате тежестта обаче, се уверете, че се справяте достатъчно добре с настоящата тежест. Последователността от стъпки е същата, както при описаните вече по-горе упражнения. Тук обаче не е необходимо да движите яйцето нагоре и надолу във вагиналния канал. Задръжте го чрез свиване на външната и средната секция от вагиналния канал. Това упражнение се извършва само един до три пъти седмично, с постепенно нарастване на тежестта със стъпка и половина, като тежестта не трябва да преминава 4 килограма.

След приключване на упражненията...

Масаж

Масажът на перинеума, срамната кост и опашната кост след всяко упражнение е много важно, тъй като то спомага за изчистване на оставащата енергия, така че тялото да я абсорбира по-лесно.

Събиране на сексуална енергия и канализиране в микрокосмическата орбита

микрокосмическа орбитаКогато приключите, застанете неподвижно за миг, леко потупайте долната част на корема с дланта си, за да премахнете излишната енергия от яйчниците, вагината и клитора. Използвайте ума си, за да движите тази енергия по микрокосмическата орбита - комплекс от два основни енергийни канала (функционален Ин канал и управителен Ян канал), разположение по протежение на предната и задната част на торса (от срамната кост до главата). Свързващо звено на двата канал се явява езикът.

Седнете тихо и насочете излишната енергия надолу към перинеума и я задръжте за момент. Леко стиснете ануса, перинеума и половите органи, така че Чи да не изтича навън. След това, Чи се разпространява по протежение на микрокосмическата орбита, така че всички органи ще се възползват от нея. Повторете това най-малко 6-8 пъти и знайте, че след всяко преминаване през орбитата, Чи става по-чиста и по-лесна за използване.

Събиране на Чи в Тан Тиен и почивка

Тан тиенСлед като сте приключили с циркулацията на енергията в микрокосмичеката орбита, тя трябва да почива в Тан Тиен. Това място се намира точно под пъпа, около 2-3 см навътре в тялото. Именно Вашият Тан тиен е безопасно място за съхранения на енергията. Усмихнете се и визуализирайте как енергията се натрупва в корема Ви. След това легнете малко, успокойте ума си и позволете на енергията Чи да се разпространи из цялото тяло и да Ви даде сили и жизненост за целия ден.

Това е само примерна схема за използването и упражненията с нефритени яйца. За да се възползвате максимално и напълно безопасно от ползите на нефритените яйца е най-добре да потърсите сертифициран инструктор, който да състави програма и да Ви напътства по време на целия курс!

Кога може да се използват нефритени яйца?

Нефритени яйца по време на бременност

Нефритените яйца могат да бъдат чудесен начин за подготовка на вагиналния канал за раждане. Смята се, че една жена трябва да е използвала нефритените яйца поне шест месеца преди зачеването, ако иска да ги използва по време на бременност. И все пак, тъй като бременността при всяка жена протича индивидуално, обезателно се консултирайте с лекар, за да се уверите, че тази практика е подходяща и безопасна за Ваш и Вашето бебе!

Нефритени яйца след раждането

Вагината подлежи на силно разтягане по време на раждането и много жени използват нефритените яйца за възстановяване на еластичността на тъканите на влагалището. Упражненията с нефритени яйца значително ще ускорят възстановяването и ще спомогнат за тонизиране на вагиналните мускули.

Нефритени яйца за жени в менопауза

Почти половината от жените в менопауза страдат от различна степен на пролапс на матката, което се дължи на слабост на тазовите мускули. Проблемът може да варира от леко свличане на матката надолу до цялостното й пролабиране извън влагалището, което може да бъде инвалидизиращо и болезнено състояние.

Нефритените яйца са идеални за жени в менопауза, тъй като те възстановяват младежката жизненост, предотвратяват пролапса на матката, подобряват контрола  на пикочния мехур, увеличават вагиналната влажност и балансират нивата на естроген.

Нефритени яйца и йога

Нефритени яйца и йогаНефритените яйца са чудесно допълнение към медитация или йога практиките. Те могат да се използват по време на възстановителна или ин йога, при които нежните движения ще укрепят вагиналните мускуликакто и в динамична форма на йога като ащанга виняса йога и практиката Мула бандха.

Мула бандха (заключване на корена) санскритско понятие за заключване на йога енергията или уплътнение на мускулите в долната част на таза и перинеума. Това е една от трите бандхи, която не позволява изтичане на жизнената сила по време на интензивна йога практика и улеснява движението на енергията нагоре, по гръбначния стълб, към върха на главата. Мускулите, които се използват в практиката Мула бандха по естествен път се стягат, за да задържат яйцето на мястото му по време на динамични упражнения или скок.

Препоръчително е да се редуват дните на използване на яйцето по време на йога с тези, в които не се използва.

Нефритени яйца по време на танци

Използването на нефритени яйца в танцови практики като танци с обръчи или бели денс, наред с мускулите на таза и бедрата, се тренират и мускулите на влагалището. Освен това, се смята, че наличието на тази малка „женска тайна“ предизвиква верижна реакция в тялото, ума и духа на жената, което я кара да изглежда „сияеща“ докато танцува.

Какви грижи се полагат за Нефритените яйца?

Вниманието и хигиенните грижи са абсолютно необходимо условие за ефективността и безопасността на тази практика. Чистотата на вагиналния канал и на яйцата са еднакво важни.

Преди първата употреба, нефритеното яйце трябва да бъде почистено и добре измито с мек почистващ препарат, а след това, да се изплакне с прясно преварена вода. За постигане на оптимален резултат, първо се преварява водата, а след като се охлади се поставя яйцето да престои в нея. Може да добавите и няколко капки масло от чаено дърво и да накиснете за около 10 минути. Не използвайте твърде топла вода, тъй като интензивната топлина ще навреди не само на енергията Чи, но и на структурата на скъпоценният камък или кристал.

На всеки две седмици, яйцата трябва да се накисват в разреден разтвор на оцет (една супена лъжица на литър вода).

След всяка употреба трябва да се изплакват с преварена вода и да се оставят да изсъхват за поне един час, тъй като камъкът лесно абсорбира влагалищните секрети и може да стане среда за микробиален растеж, ако се остави продължително време влажен.

Внимавайте с използването на сапуни и детергенти, тъй като остатъците от тях по яйцето може да причинят дразнене или реакция на вагиналните тъкани. Не използвайте спирт или алкохол за почистване на яйцата!

Енергетично прочистване при пълнолуние

Когато се борави с нефритено яйце, то често може да абсорбира отрицателна енергия в тялото, която може да промени вибрационната честота. Важно е да се поддържа редовна практика на енергетичното прочистване на яйцето и да се възстановят първоначалните вибрации. Пълнолунието е подходящ момент не само за почистване на отрицателната енергия, но също така и да се влее вибрационна сила на нефритеното яйце, която е най-силна при пълнолуние. Тази лунна енергия носи вибрации в изобилие, привличане, проявление и любов.

Достатъчно е просто поставите яйцето на перваза на прозореца за една нощ, за да се „окъпе“ в лунна светлина. Това ще го очисти ще го зареди с естествена вибрация.

Мерки за сигурност и безопасност

Може ли яйцето да „заседне“ във влагалището?

  • Ако конецът се откачи по време на упражненията или яйцето е поставено без конец (честа практика), то не може да се загуби. Запазете спокойствие. Направете няколко дълбоки вдишвания и след това клекнете ниско и използвайте цялата вагинална мощ да изтласкате яйцето.
  • Не използвайте нефритени яйца, ако страдате от полово предавани болести или инфекция!
  • При поставяне на яйцето във влагалището то трябва да е добре овлажнено. Ако е необходимо използвайте лубрикант.
  • Не се използвайте нефритеното яйце по време на менструация!


Източници:
http://www.danceyogabliss.com
http://www.thebeautykween.com/store/p10
http://www.multi-orgasmic.com

4.4, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛеченияЛюбопитноИсторияАлт. медицинаЛайфстайлПсихологияСнимкиТестовеБотаникаАнатомияХранене при...СпециалистиИзследванияКлинични пътеки