Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина При кои заболявания се препоръчва СКЕНАР

При кои заболявания се препоръчва СКЕНАР

При кои заболявания се препоръчва СКЕНАР - изображение

С наименованието СКЕНАР терапия се означава Самоконтролируем Енерго-Невро Адаптивен Регулатор. Терапията се извършва с помощта на специален уред, който произвежда импулси, подобни на нервните импусли в организма. Повече за същността на терапията може да прочетете в СКЕНАР терапия.

СКЕНАР терапията включва две фази:

1. Диагностика на функционалните смущения чрез определяне в числова стойност на електропроводимостта на акупресурните зони или точки.

Предполага се, че при патологични процеси в тъканите нервните импулси, преминаващи през тях променят физичните си параметри (амплитуда, големина и честота). Тези променени импулси могат бъдат детектирани върху акупресурните точки от СКЕНАР уреда. Така по индиректен начин може да се получи информация за функционалното състояние на вътрешните органи, по мнение на хора занимаващи се с проучване на СКЕНАР терапията.

2. Въздействие върху тези акупресурни пунктове, които са с променена електропроводимост.

Трябва да се има предвид, че физиологичните импулси в човешкото тяло са конструирани, за да поддържат хомеостазата в организма, тоест участват в регулирането на постоянния състав и стойност на показателите на вътрешната среда на човешкото тяло. Аналогично и електрическите импулси на СКЕНАР терапията са ефективни в лечението само на функционални нарушения, а не на структурни (тоест не могат да възстановяват нормалния стоеж на вече увредени тъкани и органи). Поради факта, че СКЕНАР терапията би могла да подобри функционалните нарушения в организма със СКЕНАР терапията се постига: подобряване на микроциркулацията, повишаване на адаптационните реакции към стрес, общо укрепване на организма, модулиране (повлияване) на имунната система.

При кои заболявания се препоръчва СКЕНАР?

СКЕНАР терапията може да се приложи при различни патологични състояния като допълнителен метод на лечение. Преди да започнете лечението със СКЕНАР е препоръчителна, а за някои заболявания задължителна, консултацията с лекар-специалист! СКЕНАР терапията се препоръчва при:

 • Разстройства в сърдечно-съдовата система – стабилна стенокардия (стенокардия, при която няма риск от възникване на коронарни или други съдови инциденти), артериална хипертония, артериална хипотония.
 • Разстройства и увреждания на храносмилателната система – гастрити, язви, колити, хроничен запек, холецистити и дискинезии на жлъчния мехур.
 • Функционални разтройства в половата система на мъжа и жената – дисменорея, стерилност, импотентност. Забележка: трябва да не се забравя, че се касае за повлияване само на функционални разтройства, а не за изменения в структурата на органа.
 • Разстройства и увреждания на отделителната система - бъбречнокаменна болест (облекчава болезнените бъбречни кризи).
 • Разтройства и уреждания на опорно-двигателната система – болки в мускули, стави и сухожилия, посттравматични увреждания (дисторзии и контузии)
 • Помощно средство при палиативното лечение в онкологията.

Странични ефекти и противопоказания на СКЕНАР терапията

Досега няма съобщения за странични ефекти от приложението на скенар терапията. Но въпреки това не се препоръчва провеждането на СКЕНАР терапия при:

 • пациенти с пейсмейкър,
 • болни от епилепсия,
 • пациенти употребили преди това алкохол или наркотични вещества,
 • бременни жени,
 • болни от остри инфекциозни заболявания, с неизвестна етиология.
4.0, 10 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Алт. медицинаЛюбопитноНовиниСнимкиЗдравни съветиИсторияЛечения