Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Лесни начини и техники за уголемяване на мъжкото достойнство

Лесни начини и техники за уголемяване на мъжкото достойнство

Лесни начини и техники за уголемяване на мъжкото достойнство - изображение

Добре известно е, че съществуват разнообрази начини и средства за уголемяване на половия член – помпи, хапчета, упражнения, дори и хирургични интервенции. И ако трябва да бъдем честни, на въпроса "Искате ли пенисът Ви да бъде с един или два см по-дълъг?", почти сигурно е, че отговорът ще е да!

Съществуват множество разнообразни, съмнителни и понякога налудничави, опити и средства за добавяне на сантиметри. Същевременно, някои методи, които действително работят, могат да имат сериозни странични ефекти. Колко сериозни ли? В някои случаи значителни – до еректилна дисфункция.
Това е и причината все още да се търси безопасен и ефективен метод за увеличаване на размера на пениса.

В кои случаи се говори за малък пенис?

Средната дължина на пениса в еректирало състояние е около 12-15 см дължина и 9-11 см обиколка. В размера на пениса в отпуснато състояние са възможни значителни отклонения.

В някои случаи е възможно размерите наистина да са значително под тези. В редки случи, генетични заболявания и хормонални смущения водят до заболяване, наречено микропенис – състояние, при което еректиралият пениса е под 7 см. Понякога заболяване като болест на Пейрони (Peyronie) или операция при рак на простатата може да е причина за малкия размер на половия член.

Изследвания показват, че повечето от мъжете, които търсят помощ всъщност имат среден размер. Те просто си мислят, че са под средното ниво. На какво се дължи това? Една от причината е гледната точка - гледайки надолу, ъгълът е твърде неподходящ за правилна преценка на действителният размер.

Психологията също има важна роля. При някои мъже със среден по размер пенис, идеята, че това е недостатъчно се превръща във фиксидея. Съществува дори и психиатрична диагноза за подобен тип случаи – дисморфично телесно разстройство. При това състояние, механизмът на нарушение е подобно на това при анорексиците, които си мислят, че са с наднормено тегло, без значение от това, колко слаби са всъщност. Според едно изследване, голяма част от хората, подложили се на хирургична интервенция за уголемяване на пениса страдат от такова състояние.

Уголемяване на пениса: какво може да проработи?

Отслабване

Има един безопасен и ефективен метод за по-голям пенис: загуба на тегло.

“Много от хората, които смятат, че имат малък пенис са с наднормено тегло“ – това казва Дженифър Берман, MD, уролог в Бевърли Хилс и съавтор на „Secrets of the Sexually Satisfied Woman“. Загубата на тегло ще допринесе за разкриване на повече от това, което до сега е било прикрито от излишните мазнини на корема. Всъщност, това не е увеличаване на размера в истинския смисъл, но изглежда по този начин.

За хора, които предпочитат хирургична процедура пред това да ограничат храната си, липосукцията около пениса може да проработи. И все пак, ефектите не са постоянни – ако не се променят хранителните навици, половият член отново ще се прикрие постепенно в слой излишна мастна тъкан.

Уголемяване на пениса с хапчета, кремове и устройства - това са още няколко недоказани възможности за уголемяване на „мъжкото достойнство“.

Помпа вакуум

Помпа вакуумПредставлява цилиндър, който изсмуква въздуха. Пенисът се поставя в него и в резултат на вакуума, постъпва допълнително количество кръв в него, което увеличава и размера му. След това, може да пристегнете леко пениса с плътен пръстен в основата – като турникет – за да се забави обратното връщане на кръвта към тялото.

Какви са недостатъците на този метод? Ефектът от този метод трае само, докато пръстенът е поставен върху пениса. В същото време, използването на подобен пръстен за повече от 20-30 минути може да причини увреждане на тъканите. Този метод понякога се използва за лечение на еректилна дисфункция, но не е доказано, че действително увеличава размера.

Разтягане с тежести

Използването на специално пригодени за целта тежести или стречинг упражнения няма да доведе до заякване на пениса, а по-скоро, ефектът може да се обясни с леко разтягане на тъканите под влияние на тежестта. Уловката е в това, че може да е необходима висока степен на отдаденост към каузата – специалисти казват, че може да се наложи тежестта да се носи до осем часа на ден, в продължение на шест месеца, което да допринесе за спечелване на около 1 см.

Рисковете от приложението на този метод включват травмиране на тъканите, разрушаване на кръвоносни съдове и други проблеми.

Билкови формули

Билки за уголемяване на половия членИдеята за използване на билкови продукти за уголемяване на пениса е да се стимулира прилива на повече кръв, което ще подпомогне и разрастването на повече тъкан. Положителното при този метод е, че промяната настъпва отвътре, а не в резултат на външни стимули или устройства. Този метод е подходящ за хората, които не искат и не могат да издържат на въздействията върху половия член, свързани с неговата неестествена позиция.

Тъй като билковите и хранителни добавки не са лекарства, те не действат абсолютно еднакво при всички хора. При някои ефектът е по-силно изразен, при други по-нисък. Някои мъже реагират по-добре на един хранителен състав, а други – на друг. Затова, всеки сам трябва да открие това, което работи най-добре за него.

Съществуват редица билки, които могат безопасно и ефективно да допринесат за уголемяване на пениса:

Мъжете в африканските племена са използвали Йохимбе в продължение на векове, като средство за подобряване на сексуалната активност, повишаване на сексуалното желание и удоволствие, както и ефективно лечение на импотентност.

Гинко билоба съдържа няколко уникални химикали, които са известни със способността си да увеличава притока на кръв към мозъка, ръцете, краката и гениталиите. Това също подобрява тонуса и еластичността на кръвоносните съдове.

Сибирският женшен помага за уголемяване на половия член чрез повишаване на нивата на азотен оксид в еректилната тъкан на пениса. Азотният оксид е невротрансмитер, което е много важно за нормалната еректилната функция, тъй като увеличава притока на кръв към пениса.

Билката Епимедиум (Разгонен козел) също често влиза в състава на различни добавки за уголемяване на половия член. Тази билка насърчава разширението на кръвоносните съдове в половия член, увеличава притока на кръв, насърчава по-силна и пълна ерекция.

Билката Дамяна също може да помогне за уголемяване на пениса, като действа като мощен афродизиак и нервен стимулант.

Техника на Джелк

Техниката на Джелк (Jelqing technique) включва извършването на характерни манипулации върху половия член, описвани като „доилни“ движения. Според някои, техниката Джелк изглежда като по-агресивна форма на мастурбация и технически се цели пренасочване на кръвта от една част на пениса в друг, с цел разрастване на тъканта. Резултатите може да варират в зависимост от честотата на извършване на упражненията, начина на изпълнение, приема на добавки, както и нивото на поносимост на човека.

Преди да започнете следването на програмата е особено важно подробно да се запознаете с основите и същността на метода. Неправилното извършване на упражненията може да доведе до наранявания и нежелани ефекти!

По време на упражняване, половият член трябва да бъде в полуеректирало състояния, поне в началните етапи. Мъжете, които са усвоили добре техниката може да изпълняват упражненията и при пълна ерекция, но това се препоръчва само за напреднали. Ако в даден момент се прояви твърде много напрежение или болка, трябва да преустановите упражнението.

Използвайте лубрикант! Използването на ослизяващо средство се препоръчва, особено за начинаещи. Не използвайте сапун. Дора работа ще свърши вазелин, какаово масло, бебешко олио, както и лубрикант. В търговската мрежа може да се открие голямо разнообразие от продукти за тази цел, въпреки това, избягвайте тези, които увеличават стимулацията чрез загряващ ефект, тъй като това може да доведе до пълна възбуда и еякулация, а това ще скъси джелк-сесията!

Изпълнение на техниката на Джелк

Добре е преди началото на упражнението да подготвите тъканите, като най-добрият начин затова е чрез затопляне. За целта, масажирайте леко основата на половия член, след което го увийте в кърпа потопена в топла вода. Останете така няколко минути. Повторете няколко пъти, след което може да пристъпите към същността.

Джелк техникаЗа извършването на тази техника е необходимо да поставите палеца и показалеца си в позиция "О" и да захванете пениса в основата. Стиснете съвсем леко и бавно, в продължение на 3 секунди, изтегляйте захвата в посока към главичката (дръжте пениса в положение, успоредно на пода). Когато достигнете основата на главичката на половия член, отпуснете, като в същото време прихванете с другата ръка в основата и повторете движението с нея.

Джелк сесии

Първа седмица: 200 до 300 упражнения (движения) на ден
Втора седмица: 300 до 500 упражнения на ден.
Трета седмица и след нея: 500 упражнения на ден.

Размерът на силата, използвана в захвата трябва да се увеличава постепенно, когато човек изгради поносимост към техниката.

Сух джелк

Докато техниката с използване на лубрикант е препоръчителна за постигане на оптимални резултати с по-малък риск от увреждане, някои мъже може да открият, че този метод допринася за по-бързо стимулиране до точката на еякулация. За да се избегне това, може да се приложи сухият метод. При него не се използва лубрикант и пръстите не се плъзгат върху кожата. Вместо това, те остават в контакт с един участък от кожата по време на цялата процедура.

Сигурен знак, че упражнението е било успешно е след приключването му, в отпуснато състояние, половия член изглежда по-месест. Винаги е важно да се обръща внимание на всички предупредителни знаци и сигнали – да се спре веднага при поява на болка и дискомфорт!

Потенциални опасности

Въпреки потенциалните ползи, съществуват и редица рискове от приложението на този метод. Възможните опасности включват травмиране на тъканта, импотентност, нарушаване на чувствителността на пениса.

При редовно прилагане на метода, може да се появят малки червени петна по половия член, което се дължи на нарушаване на целостта на някои малки кръвоносни съдове. Тези петна изчезват и могат да бъдат избегнати, ако приложенията се извършва внимателно в началото и постепенно се увеличава интензивността им.

Ефектът на поничката е друг потенциален нежелан страничен ефект, изразяващ се в натрупване на течност около главичката на пениса или препуциума. Това може да продължи няколко часа.

Възможно е да се появят стрии.

Употребата на лубрикант значително намалява риска от поява на тези нежелани ефекти.

Съвети за безопасност и ефективност

Не пропускайте предварителната "загрявка" на тъканите

След края на сесията е добре да нанесете отново овлажнител и да увиете топла, влажна кърпа около половия член, за да настъпи отпускане и почивка на тъканите. Ако в даден момент, усетите прекомерна чувствителност и лесно провокиране на болезненост е добре да си осигурите почивен ден. В началото може да се налага почивка веднъж или два пъти седмично за постигане на най-добри резултати.

Някои хора съобщават за видими резултати след 2-3 седмици, в размер до 2,5 см в рамките на първия месец. Може да опитате да прилагате техниката в продължение на 6 месеца за оптимални резултати.

Освен за увеличаване на размера, тази техника допринася и за увеличаване на продължителността на половия акт. Единственият недостатък на този метод е, че достигането до еякулация води до прекратяване на тренировъчната сесия, затова, не бива да се допуска!

Хирургични интервенции

Съществуват два основни типа хирургични операции за уголемяване на половия член:

Удължаване: най-общо процедурата включва изрязване на част от сухожилието, свързващо половия член с тазовата кост. Това позволява на по-голяма част от него да стане видима. Всъщност, това не е удължаване в прекия смисъл, а разкриване на по-голяма част от това, което обикновено е скрито. За да се предотврати повторно свиване на сухожилието, може да се наложи носенето на разтягащо устройство или тежести, всеки ден, в продължение на около шест месеца.

Разширяване: тази процедура е за мъже, които смятат, че техният полов член е с диаметър, по-малък от нормалното. Сред прилаганите процедури за увеличаване на диаметъра са имплантиране на мазнини, силикон или тъканни трансплантанти. Все още обаче тези процедури не са посочени категорично като безопасни и напълно ефективни.

Друга, сравнително нова (и евентуално с по-малък риск) процедура може да работи добре за някои мъже: в някои случаи, скротумът е поставен високо над основата на пениса. Частичното му освобождаване може да разкрие повече от видимата част на половия член, което създава впечатление за по-голяма дължина. Както всяка хирургична интервенция, и тази не е лишена от сериозни рискове.

Страничните ефекти и рискове са многобройни и може да включват инфекция, увреждане на нервите, намалена чувствителност и трудно достигане на ерекция. Не по-малко маловажни са и белезите, които оставят.

Разширяването на пениса е още по-спорна процедура. Страничните ефекти може да включват поява на бучки, неравности, неравномерна ширина и други от естетичен характер.

Преди да посегнете към тези процедури, човек трябва добре да обмисли ползите и рисковете! За подробна информация относно същността на процедурите и свързаните с тях рискове и ползи трябва да се консултирате със специалист по пластична хирургия. Не бива да се забравя, че наличието на по-голям от средният размер на половия член, всъщност може да се окаже по-голям проблем (неволна игра на думи). Често, твърде големият полов член води до затруднение в оралния и вагиналния полов акт.

Всъщност, размерът наистина няма значение, когато мъжът използва въображението си и е в хармония с половинката си – това е, което има значение в спалнята.

Източници:
http://www.herballove.com
http://www.webmd.com
http://www.jelqwiki.com

 

4.2, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлНовиниХранене при...ФизиологияЛеченияИсторияСпортСнимкиЗдравни съветиИзследванияБотаника