Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Остеопатии и хондропатии Други остеопатии Други болести на костите

Други болести на костите МКБ M89

Други болести на костите МКБ M89 - изображение

Към други болести на костите спадат алгоневродистрофия, преждевременно срастване на епифизата с диафизата (епифизарен стоп), други нарушения в растежа и развитието на костта, костна хипертрофия, друга хипертрофична остеоартропатия, остеолиза, остеопатия след полиомиелит и други.

Причините за възникване на тези заболявания са разнообразни и включват травми, възпалителни заболявания, дегенеративни процеси и други. Други болести на костите се изразяват клинически с широк кръг от симптоми, като оплакванията зависят от локализацията на увредата, тежестта на увреждането и други. Най-често срещаните оплаквания при тези заболявания са болка в засегнатата област, нарушени движения, деформация на крайника и други. Заболяванията могат да засегнат една или няколко кости едновременно.

Диагнозата на други болести на костите се поставя въз основа на щателно снета анамнеза, подорбен физикален преглед и осъществяване на някои лабораторни и образни изследвания, като рентгенография, магнитен резонанс и други.

Лечението на други болести на костите може да бъде консервативно или хирургично. Прилагат се болкоуспокояващи, противовъзпалителни средства и други. Реахбилитацията и физиотерапията при тези болни могат да спомогнат за по-бързото възстановяване и оздравяване.

3.8, 4 гласа

ВИДОВЕ Други болести на костите МКБ M89

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Други болести на костите МКБ M89

ВСИЧКИ

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия