Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Артропатии Възпалителни полиартропатии Други специфични артропатии

Други специфични артропатии МКБ M12

Други специфични артропатии МКБ M12 - изображение

Други специфични артропатии са група заболявания, които се характеризират с увреждане на тавните структури и се проявават най-често с болка, деформация на ставата, затруднени движения и други.

Причините за възникване на тези заболявания са разнообразни и включват възпалителни заболявания, болести на натрупаването, вродени заболявания, ендокринни нарушения и други. Клинически заболяването се изяввява с болка и подуване на ставите, нарушени движения, скованост и други.

Понякога, поставянето диагнозата на други специфични артропатии не е лесна задача. Диагностичен проблем може да се окаже етиологията на ставното увреждане. От основно значение за диагностициране на тези заболявания е добре снетата анамнеза, подробния преглед на пациента и осъществяване на наякои образни и лабораторни изследвания.

Лечението на други специфични артропатии може да бъде консервативно или хирургично и се осъществява от специалист ортопед травматолог. Изборът на лечение зависи от етиологията на заболяването, тежестта и локализацията на уврежданията.

3.2, 6 гласа

ВИДОВЕ Други специфични артропатии МКБ M12

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия