Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Медитация и техники за релаксация Три идеи за смехотренировка

Три идеи за смехотренировка

Три идеи за смехотренировка - изображение

Антиейдж

5 минути бурен смях = 40 минути отдих в СПА център

- Погледнете се в огледалото и се усмихнете. Защо?

Изражението на печален Пиеро отслабват мимическите мускули. Това понижава тонуса на кожата и води до преждевременно образуване на бръчки. Резултат: 10 усмивки на ден ще ви помогнат да изглеждате с 5 г по-млади.

- Смейте се и включете в това действие всички мускули на лицето. Защо?

Смехът е чудесна гимнастика за мимическите мускули. Кожата става по-еластична, подобрява се кръвообращението й, ускорява се образуването на колаген. Резултат: 20-минутен смях на ден ще ви помогне да изглеждате на 30 г, когато сте на 45.

- Смейте се не по-малко от 5 минути. Защо?

Толкова време е необходимо, за да започне организмът Ви да произвежда серотонин, допамин и ендорфини. Резултат: за нервната Ви система една минута смях се равнява на 4 минути разходка сред природата.


Фитнес

15 минути смях изгарят 50 ккал

- Усмихнете се на десерта. Защо?

Докато се смеете, поне 15 лицеви мускула са ангажирани, което пък помага да бъде изгорена енергията от въглехидратите и мазнините, които стоят пред Вас под формата на страхотен десерт.

- Докато се смеете, дръжте се за корема и се превивайте "от смях". Защо?

При бурен смях се свиват близо 80 различни групи мускули - на врата, гърдите, корема, гърба, дори пръстите на краката. Резултатът: ако се смеете така поне веднъж седмично, можете да се разделите с 2 кг за една година.

- Смейте се вместо физическа разгрявка. Защо?

Смехът подготвя организма за физическо натоварване. Често смеещите се хора са по-издръжливи. Резултат: 27 секунди смях въздействат на сърдечносъдовата система и дихателните органи, както 3 минути гребане.

Антистрес

10 минути смях могат да заменят блокче шоколад

- Представете си, че сте деца. Защо?

Най-веселата и щастлива възраст е когато сме на 6 години - тогава се усмихваме близо 300 пъти на ден, за сравнение възрастните се усмихват около 15 пъти. Връщането Ви към детството е отличен начин да се справите със стреса. Не се стеснявайте да се смеете. Защо? Силният смях е по-присъщ на подрастващите. Възрастните се смеят 3 пъти по-тихо. А не трябва - силният смях е чудесен начин да се освободите от натрупаната през деня агресия.

- Усмихвайте се на работа и у дома. Защо?

Усмивката ще ви помогне да свършите работата си без излишни нерви, бързо и точно.

Още по темата:

3.8, 8 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиИсторияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиНовиниХранене при...Социални грижиБотаникаЛеченияСпортАлт. медицинаТестовеПроизводителиХрани и ястия