Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Хиропрактика и масаж Тренажор на Фролов

Тренажор на Фролов

Тренажор на Фролов - изображение

Същност на уреда Тренажор на Фролов

Този уред представлява портативно устройство, което се използва за профилактика и лечение на голям кръг от заболявания. Това устройство повишава адаптивните възможности на организма.

Основната функция на уреда е приучаване на белите дробове да вдишват по-малко количество въздух. Уреда дава възможност за обогатяване на вдишания въздух с пари от етерични масла или от други билкови екстракти. Тази допълнителна функция на тренажора на Фролов подобрява дихателната функция, чрез намаляване на бронхоспазъма и улесняване отделянето на храчки.

Устройство на уреда на Фролов

1. Голям външен контейнер.

2. Малък вътрешен контейнер – тази част е една от най-важните в устройството. Тя е конструирана така, че позволява чрез регулиране на диаметъра на отвора на изхода да контролира постепенното повишаване на съпротивлението, както при вдишване, така и при издишване. Вътрешния контейнер позволява по-добро настройване на работата на устройството, по такъв начин, че да бъде използваното съпротивление при упражненията да бъде съобразено с възрастта, заболяването и общото здравословно състояние на използващия го.

3. Контейнерче за есенциални масла – наличието на това резервоарче позволява използването на уреда като инхалатор. В съдчето може да се поставя инхалаторен медикамент, специални етерично масла, екстракти от билки.

4. Капак на устройството.

5. Тръба, която провежда въздуха

6. Мундщук

Механизъм на действие на (тренажор) на Фролов

Този уред повишава силата на съкращение на дихателната мускулатура, посредством създаване на по-високо съпротивление, както по време на вдишване, така и по време на издишване. Друг механизъм за активиране на физиологичната адаптация на белия дроб е чрез намаляване на вдишания кислород и умерено увеличаване на концентрацията на въглеродния диоксид във вдишания въздух.

За Framar.bg: Нина Карова

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЛюбопитноЗаведенияИсторияСпециалистиНовиниИзследванияОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиПатологияФизиологияХранене при...БотаникаЗдравни съветиСпорт