Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Хиропрактика и масаж Приложение на уреда на Фролов

Приложение на уреда на Фролов

Приложение на уреда на Фролов - изображение

Тренажора на Фролов оказва благоприятно въздействие върху човешкия организъм и основно върху дихателната система.

Повече информация за устройството и същността на уреда може да прочетете:

Уреда да Фролов може да се прилага при следните заболявания

Хроничен бронхит и Тренажор на Фролов

Прилагането на тренажора на Фролов освобождава дихателните пътища от попадналите в тях прах, храчки и слуз. Този положителен ефект се постига посредством подобряване на вентилацията и бронхиалната пропускливост, в резултат на което се засилва дифузията (преминаване) на кислорода през алвеолите и преминаването на повече кислородни молекули в кръвта.

Бронхиална астма и Тренажор на Фролов

Има данни, че комбинацията между лека хипоксия (намалено количество на кислорода във вдишания въздух) и хиперкапния (повишена концентрация на въглеродния диоксид) и контролирано съпротивление на вдишване е ефективна в лечението на бронхиална астма. От друга страна подобрената вентилация намалява епизодите на бронхиална обструкция.

Eмфизем и Тренажор на Фролов

Положителното действие на този апарат при приложението му срещу емфизем се обяснява с подобреното кръвоснабдяване на белодробното дърво. Повишената перфузия на белия дроб е непряка последица от повишената работа на дихателната мускулатура. Причина за това е, че при техниката на Фролов мускулатура е принудена да се съкращава с по-голяма сила, защото вдишването и издишването се осъществяват срещу по-високо съпротивление. Дихателните упражнения може да се съчетаят с прилагането на инхалаторни медикаменти.

Коронарната болест на сърцето (Исхемична болест на сърцето) и Тренажор на Фролов

Предполага се, че техниката на Фролов за дишане повлиява и спазъма на коронарните (съдовете, които кръвоснабдяват сърцето) съдове, увеличава съдържанието на кислород в артериалната кръв и повишава притока на кислород към мускулите на сърцето, което подобрява трофиката им. Това от своя страна подобрява помпената функция на сърцето. Когато тренажора на Фролов се прилага с профилактична цел могат да се предотвратят: атеросклероза, да се намали честотата на сърдечни пристъпи.

Хипертонична болест и Тренажор на Фролов

Благоприятния резултат от приложението на уреда на Фролов за хипертония също се дължи на подобрената циркулация в организма. Налягането, което кръвта упражнява върху съдовете е редуцирано, защото е подобрена трофиката (изхранването) на мускулатурата, изграждаща стените на кръвоносните съдове.

Синдром на хроничната умора и Тренажор на Фролов

По-ефективните дихателни движения, дирижирани (диктувани) от апарата на Фролов, подобряват притока на кръв към мозъка, а заедно с кръвта се повишава снабдяването на мозъчните клетки и с кислород и глюкоза. Едновременно със снабдяването с енергия, се отстраняват и отпадните продукти от обмяната на веществата и се повишава работоспособността. По този начин се подпомага възстановяването на функционалната активност на мозъка, а следователно и общото и психично здраве.

Противопоказания за приложението на уреда на Фролов:

  • остри инфекциозни заболявания,
  • рязко влошаване на хронични заболявания,
  • сърдечна декомпенсация,
  • дихателна недостатъчност,
  • хематемеза (повръщане на кръв),
  • белодробни кръвоизливи,
  • тежки хипертонични кризи,
  • пациенти с пейсмейкър.

Преди употребата на този уред е задължителна консултацията с лекар!

За Framar.bg: www.medrk.ru

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛеченияАлт. медицинаБотаникаИзследванияСпециалистиЗдравни съветиЛюбопитноПатологияСнимкиЗдравни проблемиИсторияХранене при...НовиниЗаведенияОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиВидеоСпорт