Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Рейки и хипнотерапия Рейки енергията помага за всякакви болести

Рейки енергията помага за всякакви болести

Рейки енергията помага за всякакви болести - изображение

Според тибетското учение за рейки причината зaболявания е една - стрес. Негативните емоции причиняват блокажи в тялото, през които биоенергията минава трудно. Създават се т.нар. енергийни възли, които причиняват здравословните проблеми. "Рейки сеансите или посвещаването в тайните им ги премахват и могат да излекуват всичко", разказва Екатерина Стоянова, рейки лечител и учител.

"Рейки енергията помага за всякакви болести и на всички хора, готови да повярват и да се излекуват", твърди Екатерина. Според нея тибетската практика носи моментално облекчение, но за да има трайни ефекти, е най-хубаво всеки един да се посвети в учението, за да може да си помага сам. Не е трудно да станеш рейки. "Няма нужда от предварителна подготовка. Хората отиват при мастера, на когото имат доверие, за да им отключи енергийните центрове в цялото тяло. Те са всички онези 1444 акупунктурни точки. Учителят се обръща към вътрешните ресурси, настройва ги и ги разблокира. Така в рамките на няколко дни, човек може да се научи да владее енергията и да се самолекува", разказва рейки лечителката. Според нея отделните процедури носят само временно облекчение, но ако човек се посвети в рейки, може сам да излекува едно хронично главоболие или високо кръвно например.

Как рейки ви въздейства?

"Когато някой се посвети, цялото му излъчване се променя. В основата на рейки стои това, че навлизането на някого в учението, прави живота на околните по-добър, защото аурата се подобрява" допълва Катя. Енергията рейки протича през цялото ни тяло, но лечителите използват дланите си, за да облекчат хората. Всеки сеанс започва от главата и продължава до стъпалата. Винаги се тръгва отгоре, понеже оттам влиза енергията по принцип. Когато процедурата започне отгоре, тя избутва негативната енергия надолу по тялото, за да може отрицателните емоции да се излеят през краката в земята. Ако лечителят прецени, че има нужда да се работи повече върху определена област, концентрира енергията там.

Как се провежда лечението с рейки?

Сеансът трае между 20 и 60 минути "Облекчението се усеща веднага, защото цялата тази негативна енергия е избутана от тялото", разказва лечителката. Лечението на всякакви състояние протича почти по един и същи начин. "От мигрена до артрит, всичко се лекува с премахването на тези енергийните блокажи. Ефектът е траен обаче само тогава, когато човек е посветен в рейки", обяснява Катя.
Рейки не поставя никакви ограничения пред лечителя и лекувания. "Единственото условие е преди и след сеанс да не се консумира алкохол. Ако мастерът е пил, той изпраща негативна енергия, която води до зверско главоболие и само вреди", допълва Екатерина.

За Framar.bg:

Още по темата:

4.1, 16 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоСпортЛайфстайлНовиниИсторияАнкетиЗаведенияСпециалистиЛеченияХранене при...ФизиологияДиетиРецептиБотаника