Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Практики за ума и тялото Рейки и хипнотерапия Кехлибарът пази от възпаления гърлото, рубинът чисти кръвта

Кехлибарът пази от възпаления гърлото, рубинът чисти кръвта

Кехлибарът пази от възпаления гърлото, рубинът чисти кръвта - изображение

Скъпоценните и полускъпоценните камъни крият в себе си красота, блясък и известна доза магия. Магия, с която лекуват тялото и душата. Възползвайте се от целебната им сила и си подарете физическо и душевно здраве.

Какво трябва да знаем за лечението с камъни?

Лечението със скъпоценни и полускъпоценни камъни е метод в алтернативната медицина, известен още от древността.
Първоначално е използван от египтяните, които "предписвали" камъни и кристали на фараоните, когато не се чувствали добре. Днес методът е особено популярен в Индия и в китайската медицина.
Целебната сила на камъните се дължи на енергията, която съдържат те, и на вибрациите, които излъчват. Благодарение на лечебните си способности камъните възстановяват нарушенията, настъпили в енергийните полета на човека.
Когато се поставят на седемте различни чакри /енергийни центрове/ на тялото, скъпоценните камъни действат като отключват блокираните енергийни канали или пренасочват енергията, стимулирайки лечебен ефект. Например, вярва се, че розовият кварц има  благотворно влияние върху четвъртата чакра или сърцето и може да помогне да се поддържа чувство на удовлетвореност и вътрешен мир. Лечителите препоръчват използването на поне три камъка за лечение - един, поставен върху чакрата на сърцето /в центъра на гръдния кош, между гърдите/, и по един над и под тази точка.
Цитринът, който влияе върху втората чакра /зоната на пъпа/, може да се използва за облекчение на болки, причинени от лошо храносмилане или бъбречни инфекции. Червени или зелени гранати, използвани в комбинация върху първата чакра в основата на гръбначния стълб, прочистват кръвта и стимулират сексуалното желание. Аметист, поставен в центъра на челото, където е шестата чакра, облекчава главоболието.
Веднъж установили баланс и възстановили здравето, кристалите могат да поддържат тялото във форма.
Ако искате да изпитате целебната сила на камъните, единственото, което трябва да направите, е да носите избрания от вас камък близо до тялото и до областта, която се нуждае от лечение. Можете и да ги потопите във вино или във вода и след известно време да изпиете течността.

Камъните - лек срещу всякакви болести

Ето някои от камъните и болестите, с които те се борят:
Аметист - лекува нервни разстройства, депресия, възстановява нарушения емоционален баланс.
Гранат - сложете го под възглавницата, за да имате здрав и спокоен сън. Камъкът помага за лечението на импотентност и за по-бързо затваряне на рани.
Диамант - казват, че са "най-добрите приятели" на жената и не е лъжа. Целебните сили на диамантите действат при различни женски болежки. Камъкът се препоръчва и за боледувалите от жълтеница.
Изумруд - "предписва се" срещу отслабнала памет, меланхолия, чувство за безпокойство и стрес.
Кехлибар - за да  се предпазите от грип, бронхит и други възпаления на гърлото, носете със себе си кехлибар. Камъкът се препоръчва още за проблеми със сливиците и щитовидната жлеза, срещу хрема и ревматизъм.
Опал - възползвайте се от целебните му сили при проблеми с нервната система и сърцето.
Рубин - използва се за лечение на болести на сърцето и кръвта. Отразява се добре и на паметта.
Сапфир - лекува епилепсия, хепатит, диабет, екземи, преумора.
Хрозолит - дръжте го близо до себе си при треска и висока температура, безсъние и кошмари. Помага и при проблеми в сърдечната област.

Носете още: корал - за бързо заздравяване на рани и при проблеми с дихателните пътища, котешко око - срещу хипертония, тюркоаз - при главоболие и мигрена, нефрит - при болни бъбреци, яспис - срещу хрема и синузит.

Още по темата:

4.3, 12 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЛайфстайлИсторияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноБотаника