Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Цели медицински системи Лечение с хомеопатия Хомеопатията лекува според характера

Хомеопатията лекува според характера

Хомеопатията лекува според характера - изображение

За да се предпазите успешно от настинки, необходимо условие е да поддържате в тонус своя организъм. И по-конкретно нервната система, уточняват хомеопатите. Хомеопатичното лечение продължава по-дълго от обичайното и за да постигнете резултат, трябва да вярвате в него и да ви допада да се лекувате без прилагане на силно действащи синтезирани лекарства. Но препаратите трябва да се избират индивидуално, като се взимат предвид особеностите на отделния организъм.

Хомеопатите разделят хората на 4 групи:


1. Тип - Пулсатила

Към него се отнасят женствените, слабите, капризните и недоверчиви хора, които постоянно се нуждаят от утешение или съжаление от страна на околните. Склонни към резки промени в настроението, те винаги се стараят да се харесат на всички, постоянно изпитват лека жажда и желание за похапване на нещо сладко. На тях ще им помогнат хомеопатичните препарати, в чийто състав влиза растението пулсатила.

2. Тип - Аурум

Това са надменни, високомерни и затворени хора, силно убедени в своята компетентност. На тях е присъщо рязкото и решително поведение.

Заобикалящите ги глезят и ги смятат за силни личности, но в действителност те лесно изпадат в отчаяние, смятат се за нищожни и се засягат от всякаква критика. Обикновено тези хора страдат от главоболие и са особено чувствителни към шума и ярката светлина. Ако откривате в себе се този тип личност, можете да приемате хомеопатичния препарат аурум металикум.

3. Тип - Сепия

Тези хора са винаги много активни, те като че ли искат да избягат от себе си и с това още повече изтощават нервната си система. Обикновено те се разкъсват между служебните и семейните задължения, спят лошо и са недоволни от своята външност. Отличават се със саркастичен ум. Те трябва да се научат да се отпускат и вечер да приемат хомеопатични препарати, съдържащи сепия.

4. Тип - Игнация

Романтични натури, които често изпадат в депресия поради несъответствие на техните представи за света с реалния живот. Те често страдат и се затварят в себе си, търсят уединение, склонни са към преяждане. Представителите от този тип трябва по-често да се намират в приятна компания, да избират обезмаслени продукти и да употребяват препарата игнация.

Това са най-общите особености, характерни за 4-те типа, като не бива да се забравя, че правилното лечение може да избере само специалистът-хомеопат.

За Framar.bg: Център за алтернативна медицина - Микаел

Още по темата:

3.8, 10 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиРецептиИсторияНовиниАлт. медицинаАнкетиВидеоСпециалистиОрганизацииБотаникаПроизводителиЗаведенияНаправления в медицинатаЛечения