Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Външни причини за заболеваемост и смъртност Усложнения от терапевтични и хирургични интервенции Лекарствени средства, медикаменти и биологични вещества, причинили неблагоприятни реакции при терапевтично прилагане Препарати с локално действие, влияещи предимно на кожата и лигавиците, и средства, използвани в офталмологията, оториноларингологията и стоматологията Препарати с локално приложение, неуточнени

Препарати с локално приложение, неуточнени МКБ Y56.9

Препарати с локално приложение, неуточнени МКБ Y56.9 - изображение

Локалните препарати са лекарства, които се прилагат към повърхностите на тялото като кожата или лигавиците за лечение на различни заболявания. Те са под формата на кремове, гелове, лосиони и мехлеми. Могат също да бъдат инхалирани или да се прилагат като капки за очи или капки за уши.

Към рубриката препарати с локално приложение, неуточнени се отнасят всички медикаменти, които не са включени в долуизброените публикации:

Поради разнообразния си състав препарати с локално приложение, неуточнени проявяват различни нежелани лекарствени реакции. Те зависят както от вида на медикамента, така и от индивидуалната чувствителност и здравословно състояние на човека.

3.4, 5 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО