Дисбаланс на хранителните съставки МКБ E63.1
Дисбаланс на хранителните съставки представлява състояние, което се характеризира с липса на баланс на хранителните съставки, които съдържат продуктите.
Дисбаланс на хранителните съставки се наблюдава при хора, които употребяват еднообразна храна, поради което се приемат някои необходими за нормалния човешки организъм съставки в по-малки от необходимите количества.
Това от своя страна до голяма степен предизвиква редица патологични процеси в човешкия организъм.
Дисбаланс на хранителните съставки е характерен за развиващите се страни и се среща значително по-рядко в развитите страни. В развитите страни дисбаланс може да се наблюдава сред социално слабите общества, които не могат да си позволят да приемат разнообразна и пълноценна храна.
Разликите в количеството протеини, въглехидрати и мазнини в различните храни може да наруши хармонията на човешкия организъм да доведе до нарушения на различни нива в човешкия организъм.
Приемът на разнообразна и пълноценна храна стои в основата на правилното функциониране, растеж и развитие на човешкия организъм.
Коментари към Дисбаланс на хранителните съставки МКБ E63.1