Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Премахване на татуировка с естествени методи в домашни условия

Премахване на татуировка с естествени методи в домашни условия

Премахване на татуировка с естествени методи в домашни условия - изображение

Изкуството на татуирането се разглежда като форма на самоизразяване и всъщност е по-сложно от това, което знаете за него. И, независимо от противоречивите мнения за него, напоследък, все повече и повече хора го правят. Факт е и, че веднъж направена, татуировката става част от нас завинаги и това може би е една от основните ползи и едновременно недостатък на този вид боди арт.

Татуировката означава много неща за притежателя й. Това би могло да бъде символ на преданост, свобода, бунт или творчество, принадлежност към банда или привързаност към любим човек. Понякога обаче, притежателите на татуировки по една или друга причина искат да ги премахнат. Съществуват много причини, поради които да се премахне една или няколко татуировки.

Първо, преди да научите как да премахнете татуировките у дома може да разберете кои са най-честите причини, поради които хората търсят начин да го направят:

Лошо качество - не всички татуисти имат еднакво творчество и талант. Някои са по-креативни от други, други имат повече опит и талант. Всъщност, има много хора, които са жертви на този проблем и се налага да похарчат много пари, за лазерно премахване.

Кариерни причини - понякога, без татуировки, придвижването в кариерата е по-лесно за много хора. Все още някои работодатели и институции възприемат татуировките като нещо заплашително или непрофесионално. Видимите татуировки, особено онези на предмишниците, ръцете, врата или лицето, могат да бъдат сериозна пречка за изкачване на професионалната стълбица.

Промяна на обстоятелствата в живота/семейството - много хора трябва да премахнат татуировките си поради промените в живота или семейството им. Това най-често са тези с името на любим/любима, дата или събитие, които в даден момент от живота губят значението и смисъла, с който са направени. Понякога, с израстването човек не харесва това, което му се е струвало прекрасно преди 10 или повече години.

Военна служба - В продължение на много години военните са приели широк спектър от политики относно татуировките. По време на война, когато е необходима по-голяма сила, тези политики са ставали по-свободни, а по време на мир, когато нуждата от военни е по-малка, тези политики стават строги. Понастоящем военните са приели доста строга политика по отношение на татуировката и, ако искате да се присъедините към военните сили, може да се наложи да премахнете някои или всичките си татуировки.

Напускане на банда - тази причина е по-рядка от останалите в този списък, но се смята за най-важната. Много престъпни банди използват различни татуировки, за да се идентифицират. Младите хора са привлечени в тези престъпни организации поради младежката глупост или обстоятелства. За нещастие, тези татуировки могат да навредят на живота на собствениците им, правейки по-трудно да оставят зад себе си насилствен, саморазрушителен и антисоциален начин на живот.

Ако наистина искате да заличите една или няколко от татуировките си, тогава може да се наложи да откриете и да се запознаете с много различни специфични методи за това. Преди да посегнете към лазерна хирургия, трябва да знаете, че има няколко различни средства и съвети за това как да премахнете татуировка от кожата, които можете да опитате.

Защо естествените начини за премахване на татуировките?

Премахването на татуировки с лазер е най-популярният и вероятно най-ефективният метод, но има много недостатъци. Като за начало, процедурата може да бъде доста скъпа, в зависимост от размера на татуировката, мястото и броя на леченията, които ще са необходими. В същото време, това лечение причинява екстремна болка, така че за повечето хора това решение дори не е възможно. Трябва да знаете, че премахването на татуировка с лазер причинява много повече болка, отколкото правенето й, така че не разчитайте на това, че щом вече имате татуировка, сте готови за това лечение! От друга страна, подлагането на процедурата прави тялото ви по-уязвимо от бактерии и различни инфекции. Това означава, че лазерното премахване на татуировки може да бъде свързано с много различни здравни проблеми. Най-лошото нещо, което може да се случи, е фактът, че кожата, където има татуировка, ще бъде по-тънка от околната кожа, което има отрицателен ефект върху външния ви вид.

Последното, но не и по важност, лазерно премахване на татуировки не е възможно, ако имате чувствителна кожа. В този случай ще се наложи да потърсите алтернативен начин.

Покриване на татуировката

Покриване на татуировкаТози метод вероятно не е точно съвет за това как да премахнете постоянна татуировка, но в случай, че имате такава, която не искате да се показвате, винаги можете да изберете да я покриете, като получите още една. Днес много татуисти са напълно способни да изпълняват тази работа. Просто трябва да помните, че покриването на татуировки има някои ограничения. Ако решите да използвате татуировка с червено мастило, за да прикриете татуировка, направена с черно мастило, то всъщност не е възможно, тъй като по-силният цвят напълно ще изпъкне. Ако решите да прибегнете до този метод, трябва внимателно да подберете способен татуист, тъй като при неправилно изпълнение резултатът може да бъде ужасен и почти невъзможно да се покрие отново. Всъщност това е един от най-простите, но много ефективни съвети за това как да премахнете постоянната татуировка от кожата.

Създаване на естествен химически пилинг

Витамин Е капсули и алое вера листаХимическият пилинг изисква от хората да похарчат много пари и усилия, особено в случай, че се касае за заличаване на татуировка в големи размери с много цветове. Алтернативен вариант е да направите свой собствен естествен химически пилинг, който, всъщност, дори не изисква употребата на химикали. Всичко, от което се нуждаете са някои прости съставки, които лесно могат да бъдат намерени у дома:

Смесете маслото от витамин Е, натурален гел от алое вера и кайсиева смола в равни количества. Нанесете сместа директно върху областта с татуировки с кръгови движения, използвайки клечка за уши, докато сместа покрие цялата област. Оставете да престои около пет минути. Използвайте студена вода, за изплакване, като се уверете, че сместа е напълно отстранена. Правете това до 4 пъти дневно в рамките на около един месец и ще забележите избледняване на татуировката.

В зависимост от размера на татуировката, времето, преди което е направена, яркостта и разнообразието от използвани цветове, този процес може да е изисква огромно търпение и постоянство, за да настъпи резултат. Този метод за премахване на татуировка от кожата трябва да се прилага ежедневно, ако наистина искате да премахнете татуировките веднъж завинаги!

Лимонов сок и сол

Изстискаване на лимонов сок в лъжица солСолта съдържа натрий и хлор, които могат да проникнат дълбоко в клетките на кожата и да причинят избледняване на мастилото и премахване на слоя от кожата, който го съдържа. Лимонът съдържа естествени киселини, така че се счита за лек детергент, който е много безопасен за кожата. Витамин С в лимона също може да стимулира обновяването на кожните клетки и да допринася за здрава и гладка кожа.

Смесете 100 грама сол с малко лимонов сок и с помощта на памучен тампон, напоен с течността, нанесете върху татуировката и трийте силно в продължение на 30 до 60 минути, така че сместа да се абсорбира дълбоко в кожата. Трябва да знаете, че използването на този метод изисква да издържите болката! Измийте кожата с топла вода. Правете това редовно, през всеки 2 дни, за да получите възможно по-добър ефект.

Мед

Пчелен медМедът е ефективен естествен начин за премахване на татуировката у дома, особено подходящ за светло оцветени и малки татуировки.

Смесете по 2 супени лъжици пчелен мед, гел от алое вера, кисело мляко и сол, за да получите гъста паста. Втривайте внимателно в татуираната кожа и измийте с топла вода след половин час. Правете това няколко пъти на ден върху зоните с татуировки, за да спомогнете за избледняване на татуировката и ще направи кожата ви естествено блестяща, без да оставя нежелани белези.

Кремове за премахване на татуировки

Крем върху татуировкаКремовете за премахване на татуировки все повече се рекламират като опция за премахване на татуировки, но трябва да се уточни, че те предимно правят татуировките по-бледи, а не ги отстраняват напълно. Въпреки че тези кремове могат да помогнат за избледняване на татуировки, те причиняват нежелани реакции с кожата при 10-20% от потребителите, като симптомите варират от незначително дразнене до обезцветяване на кожата и дори поява на мехури в по-тежки случаи. За да избегнете това, нанесете предварително крем върху малка част от кожата и наблюдавайте как ще реагира кожата Ви.

Терапия с интензивна пулсираща светлина

Интензивна пулсираща светлинаМетодът за интензивна пулсираща светлина, известен като IPL, обикновено се използва в някои СПА центрове. Тази терапия използва светлина с висока интензивност, като работи по подобен начин и следва принципите на лазерната светлина. Процесът включва предварително нанасяне на гел върху кожата с татуировки и последващо излагане на импулси светлина, идващи от специален инструмент, наречен "пръчка". Методът за интензивна пулсираща светлина се смята за по-успешен и по-малко болезнен от конвенционалната лазерна терапия, но цената все още е твърде висока за повечето хора, тъй като се заплаща за всеки светлинен импулс, а броят на необходимите импулси може да оскъпи доста процедурата.

Въпреки това, това все още е един от най-често срещаните съвети за премахване на татуировки без употреба на медикаменти или оперативна интервенция.

Пясъчен прах и мелничарски камък

Абразивният метод също се разглежда като лесен начин за премахване на татуировките у дома, който е много лесен за прилагане, въпреки че ефектът настъпва много по-бавно. За да премахнете татуировките чрез абразия, трябва да смелите пясъка и мелничарския камък и след да добавите гел от алое вера. Нанесете сместа върху областта на кожата с татуировка и я разтъркайте леко. Повлияването върху структурата на кожата спомага да се премахнат кожните клетки, оцветени с татуировъчно мастило и това е един от начините за премахване на татуировки, към който много хора прибягват. Въпреки това, в действителност, чрез този метод е трудно да се премахне татуировка изцяло и бързо. Обикновено е необходимо много време за това. В допълнение, този метод има също така недостатъци, тъй като може да разруши кожата, правейки я тънка и слаба и податлива на възпаление и болка. Всичко това прави този метод потенциално опасен. Най-често към този метод прибягват хора с ниски доходи.

Метод с шкурка

Премахване на татуировка с шкуркаМетодът на шкурка, известен също като дермабразио включва триене на областта и отлепване на кожата. Всъщност, това е метод, който е широк популярен, но непрепоръчителен за домашно приложение, тъй като освен че е неефективен, може да бъде опасен! Повечето хора, които се опитват да използват този метод, използват шкурка и алое вера, за да търкат кожата и да разрушат мастилните пигменти. С употребата на шкурка обаче, няма да стигнете до мастилото, тъй като то е в дермата. В крайна сметка ще причините много кървене, възможна инфекция и много болка, ако се опитате да премахвате татуировката си по този начин!

Въпреки факта, че естествените лечения за премахване на татуировки не са много популярни, все повече хора се интересуват от тях. Има много причини, поради които те са страхотни, но сред най-важните са, че те не причиняват нежелани реакции и няма да имат отрицателен ефект върху вашето здраве, можете да изберете времето, когато искате да премахнете татуировка и може да го направите у дома.

5.0, 1 глас

БИБЛИОГРАФИЯ

http://vkool.com/how-to-remove-tattoos-at-home/
http://www.drnumb.com/blog/5-natural-tattoo-removal-remedies-home/
http://www.homeremediesorg.com/tattoo-removal-remedies/home-remedies-for-tattoo-removal-home-naturally/
http://tattooarm.com/home-tattoo-removal/

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИсторияПсихологияНовиниЗдравни съвети