Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Натурални продукти Здраве от природата Масло от мравки трайно бори ненужното окосмяване

Масло от мравки трайно бори ненужното окосмяване

Масло от мравки трайно бори ненужното окосмяване  - изображение

Нежеланото окосмяване е проблем, с който се сблъскват не само жените, но и мъжете. Съществуват различни методи, като електрическа или химическа епилация, лазерна епилация, механично премахване на космите със самобръсначка и други, които, макар да водят до желания резултат, притежават и редица недостатъци – някои от тях са болезнени, други скъпи, а трети с твърде кратък ефект.

Масло от яйца на мравки представлява изцяло натурален продукт, който е лесен за приложение у дома и има постоянен ефект.

Как действа маслото от яйца на мравки?

За разлика от популярните методи за епилация, маслото от яйца на мравки не премахва космите, а потиска растежа им и се използва като традиционно средство за лечение на прекомерно окосмяване и епилация в Източна Европа и Близкия изток. Допълнителни ефекти на маслото от яйца на мравки е, че придава изключителен блясък и здрав вид на кожата.

Непосредствено след добиването, екстрактът от яйца на мравки представлява червено-кафява течност с кисела миризма. Едно от активните съединения в маслото от яйца на мравки е фуран-2-карбалдехид с химична формула C5H4O2.

Медицински доказано е, че в маслото се съдържа и определен протеин, който има способността да потиска растежа на космите.

 

 

формикариумМравките, използвани за добиване на масло се отглеждат в специални съоръжения – формикариуми. В действителност, формикариумът представлява вивариум предназначен за отглеждане и изследване на поведението на мравките. Обикновено, след добиването си екстрактът от яйца на мравки се комбинира с други натурални съставки и се предлага в готов за употреба продукт. Крайният ефект от употребата на този продукт е отслабване на корена на косъма и потискане на способността му да расте отново.

Как да използваме маслото от яйца на мравки?

Преди да нанесете маслото върху проблемните области, тествайте за поносимост върху по-малък участък (вътрешната страна на китката или лакътя) и изчакайте 24 часа. Ако през това време, не настъпи обрив или дразнене, може спокойно да използвате продукта във всички нуждаещи се зони.

Преди да нанесете маслото или крема, трябва да отстраните окосмяването с помощта на епилация или кола маска (не чрез бръснене). Почистете добре зоната с топла вода и сапун, след което подсушете добре. Наличието по кожата на други масла, кремове, лосиони, дори бебешка пудра може да доведе до нежелана химическа реакция, която да потисне ефекта на маслото от яйца на мравки. След като нанесете маслото, втрийте добре, без да търкате и натискате прекалено силно. Оставете маслото да действа 4 часа, след което измийте областта с топла вода и мек почистващ агент. Използвайте всяка вечер, като при повторен растеж на косми, те трябва да бъдат отстранявани. Може да са нужни няколко месеца до настъпването на видими резултати, но за сметка на това, ефектът е постоянен.

Тъй като всички използвани съставки са изцяло натурални, маслото от яйца на мравки може да се използва дори и в областите с по-чувствителна кожа, като лицето и гениталиите.
Подходящо е както за жените, така и за мъжете на различни възрасти, включително и тийнейджъри.

Изключително важно за ефекта и безопасността от употребата на масло от яйца на мравки е да използвате само оригинален продукт! Едни от основните производители на маслото са Иран и Турция.

Източници:
http://www.ehow.com
http://www.anteggoil.com
http://healthmad.com
http://brandzcart.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛеченияЛайфстайлАлт. медицинаИсторияХранене при...Снимки