Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Натурални продукти витамини и минерали Конски шампоан за растеж на косата

Конски шампоан за растеж на косата

Конски шампоан за растеж на косата - изображение

Здравата и добре изглеждаща коса винаги е била приоритет както за жените, така и за мъжете. Напоследък широка популярност, особено сред дамите, доби употребата на конски шампоан за ускоряване на растежа на косата, подобряване на плътността и здравината на косъма. Вероятно за някои звучи странно - шампоан предназначен за коне да бъде използван за човешка коса и дали можем да вярваме, че може да увеличи растежа на косата? Отговорът на този въпрос е "да".

Как действа конския шампоан на човешката коса?

Конете имат непокорни гриви и опашки, а шампоаните, които се правят за тях, са специално формулирани, така че да ги направят лесни за обработка. Тези шампоани действат като удебеляват космения ствол. Когато косъмът се разширява, позволява на косата да расте много по-бързо. Тъй като косменият ствол се подхранва, косата става по-плътна и здрава.

Обяснението се състои в това, че конската грива има подобни гени като тази на човешката коса. И, ако обърнем внимание на съставките на шампоан за коне, те значително се доближават до този на хората, но шампоанът за коне е предназначен да направи гривата и опашката много плътни и здрави. Ето защо хората, които са ги изпробвали, са докладвали много добри резултати. Макар че това е случайно откритие, то предоставя много възможности за производство и използване на такива шампоани.

Има ли прилики между човешката коса и конската грива?

Опашка на конКогато става дума за космите на косата при хората и космената покривка при конете, хората и конете споделят подобен рН фактор и общ химически състав, поради което могат да използват същия шампоан с невероятни резултати. Единствената голяма разлика между шампоани, направени за хора и коне, е концентрацията им. Шампоаните за коне са по-концентрирани, поради което трябва да се използват в по-малки количества спрямо конвенционалните шампоани!

Какви са ползите от употребата на конски шампоан?

Употребата на конски шампоан от хора датира още от седемдесетте години на 20-ти век. Хората, които са използвали конски шампоан заявяват, че са много доволни и използват този продукт дълго време.

Използването на конски шампоан за растеж на човешка коса може да се оприличи на поставяне на ботокс за косата - прави косата по-гладка и й придава обем. Освен това, помага за поддържането на чистотата на косата, скалпа и порите, което допринася за цялостната здравина на косата и респективно, подобрява растежа й.

Тъй като в тези шампоани има по-малко химикали, косата става по-лесна за управление. Дори, ако водата във вашето населено място е с по-висока твърдост, можете да ги използвате лесно, тъй като специално формулираните продукти могат да помогнат за премахване на минералите, които най-често остават по нея при измиване с твърда вода. Друг важен допълнителен бонус към тези шампоани е, че те имат много приятен аромат. Може да се използват и при повредена коса, тъй като те помагат в процеса на възстановяване и допринасят за подсилване на косата.

Има ли странични ефекти и противопоказния за употреба на конски шампоан?

Няма причина да не можете да използвате този тип шампоан като част от нормалната ви хигиена на косата. Има много хора, които използват тези продукти дълго време без никакви неблагоприятни ефекти или проблеми.

Съществуват обаче и други анекдотични предупреждения, че хората с твърде фина коса може да имат проблеми, тъй като ефектът на подуване всъщност може да повреди косата. Това важи само за хора с такива косми и е нещо, което трябва да сте наясно, ако мислите да опитате.

Как се използва конски шампоан при хора?

Ако искате да се възползвате в пълна полза от тези шампоани, важно е да следвате конкретните указания, които са посочени за всяка конкретна марка. Някои производители съветват да ги разредете преди употреба, така че да не предизвикват прекомерно омазняване на косата.

Ако не е указано друго, използвайте ги в по-малко количество спрямо това на шампоана предназначен за хора. Най-добре е да го използвате два до три пъти всяка седмица, като редувате с конвенционалния шампоан за по-добри резултати. Не забравяйте да използвате балсам, за да направите косата по-мека. Някои от шампоани за коне на пазара съдържат и балсам, което спестява трудността да се използват отделно.

Често проблемът с лошия растеж на косата са свързани или с лоша диета или с използване на продукти за грижа за косата, които са твърде агресивни към косата и скалпа. Голямата концентрация на химикали в някои шампоани отстраняват естествените масла от косата и скалпа, като я правят суха и изтощена. Затова, наред с всички останали грижи за косата си, които полагате, обърнете внимание на диетата си и състава на продуктите, които използвате.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

БИБЛИОГРАФИЯ

https://www.manentail.com.au/blogs/mane-n-tail-australia-blog/boost-your-hair-growth-with-horse-shampoo
https://tridentsaddlery.co.za/benefits-using-horse-shampoo-human-hair
http://hairgrowshampoos.com/horse-shampoo-for-human-hair-growth/

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаИсторияПроизводителиХранене при...СнимкиНовиниБотаникаЛечения