Начало Медицинска енциклопедия Алтернативна медицина Натурални продукти Здраве от природата Екстракт от кокоши ембрион дава мощен тласък на здравето

Екстракт от кокоши ембрион дава мощен тласък на здравето

Екстракт от кокоши ембрион дава мощен тласък на здравето - изображение

Още през 1929 година, Dr. John Ralston Davidson в Канада забелязва, че след 9-я ден от инкубацията на кокошите яйца, те претърпяват забележителен растеж и ембрионът вътре е утроил размера си. Д-р Дейвидсън заключва, че хранителните вещества в яйцето на деветия ден трябва да бъдат изключително мощни, за да настъпи такъв забележителен растеж на ембриона. И, тъй като това се случва през 1920 година, д-р Дейвидсън не може да определи кои точно хранителни вещества са отговорни за този растеж и затова използва този екстракт (наречен Young Tissue Extract), инжектирайки го на пациенти с тумори, след което е забелязал подобрение на здравето им. Процесът на екстракция и лиофилизиране се оказва исторически успех за пациентите на този лекар. За съжаление, това революционно откритие умира със смъртта на неговия откривател.

50 години по-късно тази техника на екстракция и лиофилизиране е преоткрита и патентована от норвежки учени. През 1990 година норвежкият учен д-р Бедн Ескеланд (Bjoedne Eskeland) преоткрива Young Tissue Extract: той установява, че оплодените кокоши яйца съдържат хранителни вещества, които са с огромно значение за живота. В своята книга д-р Ескеланд описва, че „съдържа естествена комбинация от хранителни вещества, включително аминокиселини, гликопептиди и олигопептиди, които се образуват след оплождането“.

Д-р Дейвидсън и д-р Ескеланд

С какво е полезен за здравето екстракт от 9-дневни оплодени кокоши яйца?

В първоначалните си съобщения, д-р Ескеланд описва, че формулата е свързана със следните предимства:

Сексуално усъвършенстване: екстрактът от 9-дневни оплодени кокоши яйца има благоприятен ефект върху сексуалното желание и при двата пола. Той действа чрез нормализиране на производството на половите хормони.

Подпомага издръжливостта и енергията: насърчава по-бързото възстановяване от физически натоварвания, подобрява мускулния тонус и увеличава мускулната сила.

Подобрява спортните постижения: креатинът и намерените в екстракта от 9-дневни оплодени кокоши яйца фракции на яйчния протеин се смята, че са взаимно свързани и допринасят за значително повишаване на мускулната дейност. Според д-р Ескеланд „това означава, че културистите и спортистите могат да увеличат значително постиженията си, ако добавят този екстракт към хранителния си режим“.

Подобрява настроението: В реални научни изследвания екстрактът е показал антидепресивни ефекти. Освен това, д-р Ескеланд смята, че ползите за настроението включват и увеличаване на сексуалната активност, повишаване на способността да се достигне до оргазъм и да се засили интензивността на оргазма, особено при хората, които вече приемат антидепресанти.

През последните години, този екстракт започна да се включва в състава на различни хранителни добавки, самостоятелно или в комбинация с други здравословни съставки. Американски учени добавят и патентоват комбинация от допълнителни съставки, които да увеличат полезното действие на крайния продукт. В една от търговските формули на екстракта от 9-дневен кокоши ембрион, патентована от LifePharm Global Network с наименованието Ламинин, освен екстракта от 9-дневен пилешки ембрион са добавени протеини от хрущял на акула, фитопротеини от жълт грах и специална патентована комбинация от аминокиселини и гликопротеини, позната като OPT9 (олигопептид транспортер 9).

хранителна добавка-капсулаЛаминин е естествена супер храна, перфектна комбинация от животворна храна, произхождаща от земята, морето и растенията. Самата формула представлява екстракт от оплодени кокоши яйца, инкубирани в продължение на 9 дни. Изследователите извличат основните хранителни вещества от това яйце, преработват ги по специална патентована техника в прах и ги капсулират като добавка.
Разполага с разнообразие от потенциални ползи за здравето, включително сила, издръжливост, повишено либидо и чувство за благосъстояние. Част от тези ефекти са свързани с намаляване на нивата на кортизол (хормона на стреса) с около 50 % след прием на ламинин. Едни от най-обещаващите действия на екстракта са противодействието на стареенето и лечението на сексуална дисфункция.

Ключова съставка, отговорна за множеството здравни ползи от ламинина е именно екстракт от оплодено 9-дневно кокоше яйце, наречен Proto Embryonic Stage Extract (PESE). Този екстракт не само е източник на редица полезни хранителни вещества, но също така съдържа фибробластен растежен фактор (FGF), който е отговорен за правилното използване на аминокиселините и пептидите в организма и формиране на собствени диференцирани и недиференцирани стволови клетки на организма, които участват във възстановяването на някои от увредените тъкани в тялото. Докато FGF е леснодостъпен в човешката плацента, неговата наличност за човешкия организъм намалява с течение на времето и напълно изчезва при възрастните. Нашето тяло не в състояние да произвежда свой собствен FGF, така че трябва да се получи посредством добавка с храната. Широко разпространените формули на аминокиселини не съдържат този растежен фактор и не могат да бъдат използвани по най-ефективния начин.

С какво може да е полезен приемът на ламинин?

Намаляване на физическия и психическия стрес

СтресЛаминин насърчава чувството на релаксация, което в известна степен се дължи на драматичен спад в нивата на кортизола, след приема му. Когато нивата на кортизол в организма са ниски, човек се чувства по-спокоен. Проучвания показват, че хората, които приемат ламинин изпитват по-малко безпокойство, а това води и до други ползи като подобряване на съня и концентрацията.
Високите нива на стрес, не само ни карат да се чувстваме напрегнати и на ръба на силите си, но и предразполагат към редица сериозни заболявания като хипертония, сърдечни нарушения, инсулт, астма, улцерозен колит, екзема, синдром на дразнимото черво и автоимунни заболявания. Регулирането на нивата на стрес-хормона може значително да намали риска и да помогне за контрола на тези нарушения.

Подобряване на мускулния тонус и сила

OPT9 (олигопептид транспортер 9) представлява патентована комбинация от незаменими аминокиселини, олигопептиди и гликопептиди, влизаща в състава на ламинин.
Креатинът е азотна органична киселина, която се среща естествено в гръбначните организми и помага за преноса на енергия до всички клетки в тялото (предимно мускулните).
OPT9 и креатина имат синергично действие (взаимно усилват действията си), което води до постоянно нарастване на ефективността им, намаляване на умората и намалява риска от изчерпване на енергията в мускулите.

Подобрение на съня

Намаляването на нивата на кортизол с 50 % води до понижаване на стреса и спомага за намаляване на теглото, тъй като кортизолът насърчава натрупването на мазнини. Ниските нива на кортизол подобряват и съня.

Подобряване на издръжливостта, енергията и жизнеността

Енергия и жизненостЛамининът допринася за по-бързо възстановяване и намаляване на чувството на умора след изтощителна тренировка. Комбинацията от аминокиселините левцин и изолевцин в Proto Embryonic Stage Extract (PESE) и добавеният екстракт от растителен протеин допринасят за снабдяването на организма с нужните му елементи за други основни биохимични компоненти в организма. Някои от тях се използват за производство на енергия и стимулиране на мозъчната дейност, което допринася за подобрение на бдителността.

Много хора страдат от постоянно чувство за умора и сериозен дефицит на енергия. Умората може да бъде и симптом на остро или хронично заболяване, като най-често е един от първите сигнали, че нещо в организма не работи добре. Продължителната, силна умора може да бъде признак и на синдром на хроничната умора. Хората, чиято работа изисква сериозна умствена концентрация или тези, които се нуждаят от физическа сила на работното си място се нуждаят от високи нива на енергия и издръжливост, за да получат по-добър резултат. Ламининът може да бъде от полза за постигане на този ефект.

Подобрява емоционалния баланс и сексуална активност

Известно е, че лизинът регулира нивата на серотонин в мозъка. Същевременно, ламининът е изцяло естествен продукт, съдържащ аминокиселината лизин, получена от PESE и естествени растителни протеини. Ламининът допринася за подобряване на фокуса, бдителността и емоционалния баланс, посредством регулирането на нивата на серотонин.

Серотонинът е моноамин, откриван главно в централната нервна система, гастро-интестиналния тракт и тромбоцитите на хората и животните. Той е важен трансмитер, наричан „хормон на щастието“, тъй като се свърза с чувството на доволство, благополучие и щастие. Също така, участва в поддържането на познавателните функции, включително паметта и ученето.

Понижено либидо Депресията се причинява от много вътрешни и външни фактори, включително стрес. В мозъка е разположен механизмът за освобождаване и поглъщане на серотонин. Наличните в аптечните мрежи селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (антидепресанти) са демонстрирали способност да повишават нивата на серотонин в нервните синапси и по този начин подобряват настроението и облекчават депресията. Но, това е свързано с немалко странични ефекти, а и значителни разходи.

Голям брой хора по света страдат от сериозна депресия, поради което се налага да приемат лекарства с рецепта. 16 до 30 % от тях изпитват сексуална дисфункция като страничен ефект. Някои медицински експерти смятат, че този процент е и по-висок, но голяма част от пациентите се притесняват да го споделят. Клинични изпитвания са показали, че ламинин може да допринесе за повишаване на либидото сред хората, приемащи антидепресанти. Хора, приемащи ламинин съобщават за ясно подобрения на настроението и сексуалното желание.

Изграждане на колаген за здрава кожа

Намаляване на признаците на стареене. Ламининът съдържа мощна доза глицин (протеиногенна аминокиселина), която допълнително увеличава противостареещите ефекти на глутатиона в тялото. Глицинът извлечен от морски протеини участва в синтеза на колагена и прави кожата да изглежда по-млада като предотвратява или намалява появата на бръчки.
Косата също се състои от протеин. L-цистеин е аминокиселина, за която е добре известно, че стимулира растежа на косата, подобрява качеството и структурата на косъма. Също така, предпазва прекомерното падане на косата и има детоксикиращ ефект върху организма.

Подобрява сърдечно-съдовото здраве и възстановяването на тъканите

Сърце и кръвоносни съдовеProto Embryonic Stage Extract (PESE) и растителните протеини в ламинина осигуряват и висока доза аргинин - аминокиселина, отговорна за синтеза на протеини в тялото, която не само подпомага здравето и вида на косата, но има отношение и към възстановяването от хирургична и всякакъв вид травма, сепсис и изгаряне.

Аргининът е прекурсор на азотния оксид и играе жизненоважна роля в различни биологични процеси. Вътрешната облицовка на кръвоносните съдове се нуждае от азотен оксид, за да сигнализира на гладката мускулатура за почивка, а това води до повишаване на кръвния поток. Крайните резултати от това са подобряване на растежа на косата и повишено либидо.

Азотният оксид е известен и със стимулиращото действие върху хормона на растежа и увеличаване на защитата на вътрешните органи срещу ефектите на стареенето.

Стимулира естественият дехидроепиандростерон (DHEA), който поддържа здравето и младежкият вид

DHEADHEA е важен ендогенен стероиден хормон. Това е най-изобилния циркулиращ стероид при хората, който се произвежда в надбъбречните жлези, половите жлези и мозъка, предимно като междинен метаболит в синтеза на естрогени и андрогени.

DHEA притежава различни потенциални биологични ефекти, свързани с рецептори в ядрата и клетъчното покритие, както и действие като невростероид. За съжаление, концентрацията на DHEA е в пикови стойности около 20-30 годишна възраст, след което постепенно започват да намаляват. Ниските му нива се свързват с повишен риск от някои хронични заболявания и състояния като диабет, затлъстяване, хипертония, заболяване на коронарната артерия, отслабване на имунната система и други.

Подобрение на паметта

ПаметПаметта се контролира от добре балансирано съвместно действие между глутамат и глицин. И двете аминокиселини действат синергично и играят решаваща роля в междуневронната връзка, което е важен механизъм свързан с ученето и паметта. Proto Embryonic Stage Extract (PESE) е с ниско съдържание на тези аминокиселини. В ламинина тези допълнителни нива на глицин са осигурени чрез прибавяне на допълнителна глутаминова киселина и екстракт от морски протеини (от пречистен хрущял на акула).

Премахване на токсините от тялото

Proto Embryonic Stage Extract (PESE) съдържа цистеин, който е прекурсор на глутатиона - мощен антиоксидант, който получава изключително внимание днес и като средство за подобряване на вида на кожата. Антиоксидантите се борят с вредните ефекти на свободните радикали върху клетките. Свободните радикали се срещат естествено в организма (по време на нормалните процеси на производство на енергия в рамките на нашите клетки), но токсините от околната среда (включително ултравиолетова светлина, радиация, пушене, замърсяване на въздуха) може да увеличат броя на тези вредни частици. Свободните радикали допринасят за стареенето, както и за развитие на редица здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания и рак.

N-ацетил-цистеин е мощен антиоксидант и може да помогне за предотвратяване на нежелани реакции, причинени от лекарствени реакции и токсични химикали. Изглежда, че има предимства и при лечение на някои респираторни заболявания, като бронхит, ХОББ и емфизем, тъй като помага на организма да неутрализира токсините и тежките метали, попаднали в него посредством вдишването на вредни газове и замърсен въздух.

N-ацетил-цистеин е един от най-ефективните орални хелатни агенти, ако се приема редовно за продължителен период от време ще премахне много от токсичните тежки метали от организма. Показан е като защитен агент в много заболявания и състояния, при които свободните радикали имат роля. Такива са рак, СПИН, цироза и увреждания, причинени от вдишване на токсични газове и цигарен дим.

Лецитинът свързва и контролира холестерола

Преди години, диетологът Адел Дейвис (Adelle Davis, 1904 – 1974) признава грешката в предположението, че консумацията на богати на холестерол храни, води до натрупване на холестерол в артериите и свързани с това сърдечно-съдови заболявания. Тя разбира, че един „братовчед на семейството на мазнините“ – лецитинът, играе жизненоважна роля в контрола на нивата на холестерол в кръвта. Лецитинът в човешкото тяло е мастен регулатор, който разгражда холестерола и предотвратява натрупването му в организма, а лецитинът е същият, като този в яйцата.

Производството на Ламинин се осъществява от компанията LifePharm Global, Южна Калифорния, съгласно изискванията и правилата заложени в GMP (Добри производаствени практики)!

ВНИМАНИЕ! ЛАМИНИН Е ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА, А НЕ ЛЕКАРСТВО! Ламинин не бива да се използва като заместител на конвенционалните лекарствени средства!

Източници:
https://livehealthyforever.wordpress.com
http://www.superiorhealthsupplement.com
https://supplementpolice.com
https://laminin.alle.bg/

 

4.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноНовиниВидеоХранене при...АнкетиДиетиЕ-тата в хранитеИсторияИнтервютаСпортЛеченияПроизводителиБотаникаНормативни актовеОткрития