Начало Медицинска енциклопедия Фармакологични групи ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА ЛЕКАРСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ОБСТРУКТИВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ДИХАТЕЛНИТЕ ПЪТИЩА АДРЕНЕРГИЧНИ СРЕДСТВА ЗА ИНХАЛАТОРНО ПРИЛОЖЕНИЕ Адренергици в комбинация с антихолинергици Фенотерол и ипратропиум бромид (R03AL01)

Фенотерол и ипратропиум бромид (fenoterol and ipratropium bromide) | ATC R03AL01

fenoterol and ipratropium bromide | R03AL01

Фенотерол и ипратропиум бромид (fenoterol and ipratropium bromide) | ATC R03AL01

Фенотерол представлява медикамент, който спада към групата на бета-2-адренорецепторните агонисти.

Ипратропиум бромид е медикамент, който принадлежи към групата на антихолинергичните медикаменти.

Фенотерол и ипратропиум бромид в комбинация се използват за лечение на профилактика на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), астма, хроничен бронхит, емфизем.

Нежелани лекарствени реакции: главоболие, тремор, нервност, замайване, тахикардия, палпитации, хипокалиемия, смущения в уринирането, сухота в устата, гадене, замайване, сънливост, нарушение на сърдечния ритъм, запек, задръжка на урина, уртикария, ангиоедем.

Противопоказания: да не се употребява от хора със свръхчувствителност към медикамента или някоя от съставките му, тахиаритмия, хипертрофична кардиомиопатия, захарен диабет, инфаркт, глаукома, хипертрофия на простата, синдром на задържане на урина и илеус.

Дозов режим: прилага се инхалаторни, като дозата се определя в зависимост от състоянието на пациента от лекар специалист.

Достъп до пациента: отпуска се с рецепта.

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ Фенотерол и ипратропиум бромид