Начало Медицинска енциклопедия Фармакологични групи ДЕРМАТОЛОГИЧНИ СРЕДСТВА АНТИ-АКНЕ ПРЕПАРАТИ АНТИ-АКНЕ ПРЕПАРАТИ ЗА ЛОКАЛНО (МЕСТНО) ПРИЛОЖЕНИЕ Противовъзпалителни средства за лечение на акне надифлоксацин (D10AF05)

надифлоксацин (nadifloxacin) | ATC D10AF05

nadifloxacin | D10AF05

надифлоксацин (nadifloxacin) | ATC D10AF05

Надифлоксацин е локален флуорохинолонов антибиотик, който се използва за лечение на акне вулгарис. Влиза в съображения и при лечение на бактериални кожни инфекции.

Противопоказания: свръхчувствителност към медикамента и помощните вещества, бременност, кърмене.

Нежелани лекарствени реакции: сухота, парене, сърбеж, дразнене, зачервяване на кожата и контактен дерматит в областта на приложение.

Фармакодинамика: надифлоксацин инхибира ензимната ДНК-гираза, който участва в бактериалната ДНК синтеза и репликация, като по този начин се потиска бактериалното размножаване. Надифлоксацин показва антибактериална активност срещу аеробни Грам-положителни, Грам-отрицателни и анаеробни бактерии, включително Propionibacterium acnes и Staphylococcus epidermidis. Характеризира се с мощна антибактериална активност срещу метицилин-резистентен Staphylococcus aureus (MRSA), която е сходна на активността срещу метицилин-чувствителен Staphylococcus aureus (MSSA). Надифлоксацин не показва кръстосана резистентност с други нови хинолони.

Достъп до пациента: отпуска се с рецепта.

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ надифлоксацин