Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Бременност, раждане и послеродов период Родоразрешаване Родоразрешаване при многоплодна бременност Друго родоразрешаване при многоплодна бременност

Друго родоразрешаване при многоплодна бременност МКБ O84.8

Друго родоразрешаване при многоплодна бременност МКБ O84.8 - изображение

Друго родоразрешаване при многоплодна бременност включва комбинирани методи за родоразрешаване при многоплодна бременност.

Комбинираните методи за родоразрешение се изразяват в използването на различни методи, които подпомагат раждането посредством използването на различни методи и инструменти в рамките на едно раждане при многоплодна бременност.

Методите, които могат да се използват по време на периода на изгонване са експресия по Кристилер, налагане на вакум или форцепс.

В определени случаи може да се наблюдава комбинация от посочените методи за завършване на раждането.

Съществуват определени, условия, принципи, правила, показания и противопоказания за всеки един от методите, които трябва да бъдат добре известни на всеки акуширащ, предвид възможността за настъпване на тежки усложнения, които могат да засегнат, както плода, така и майката ако не се спазват.

Всяко друго родоразрешаване при многоплодна бременност трябва да се извърши от много опитен акушер-гинеколог.

Задължително е присъствието и при необходимост, помоща на анестезиолог и неонатолог.

Всяка бременна трябва да има всички необходими предоперативни консултации и изследвания в случай, че се наложи извършването на абдоминално родоразрешение.

Необходимо е да има пълна готовност и добра организация на обгрижването и реанимирането на новородените.

Всяко родоразрешение при многоплодна бременност се осъществява в присъствието на двама акушер-гинеколози.

3.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО