Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Бременност, раждане и послеродов период Бременност, завършваща с аборт Други анормални продукти на зачеването Други уточнени анормални продукти на зачеването

Други уточнени анормални продукти на зачеването МКБ O02.8

Други уточнени анормални продукти на зачеването МКБ O02.8 - изображение

Други уточнени анормални продукти на зачеването включват всички нарушения, които могат да настъпят по време на процеса на зачеването и да доведат до непълноценен зародиш.

Причини за това могат да бъдат остаряване на яйцеклетката, наличие на ендокринни нарушения (дефекти в лутеалната фаза, недостатъчна продукция на прогестерон, недостатъчна трансформация на ендометриума, непълноценна нидяция на оплодената яйцеклетка), тромбофилии, имунологични фактори, фактори от околната среда и други.

Други уточнени анормални продукти на зачеването са сравнително редки.

Всички от посочените фактори могат да доведат до образуването на един анормален продукт на зачеването, който непълноценен и развитието на ембриона да бъде изцяло анормално.

Установяването на този проблем се осъществява посредством УЗИ, където типичните за всяка начална бременност ехографски находки са до известна степен различни.

4.0, 6 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО