Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Дорзопатии Спондилопатии Други възпалителни спондилопатии Други инфекциозни спондилопатии

Други инфекциозни спондилопатии МКБ M46.5

Други инфекциозни спондилопатии МКБ M46.5 - изображение

Други инфекциозни спондилопатии са група заболявания на гръбначния стълб, които се характеризират с възникване на инфекции в прешлените или други структури, участващи в изграждането на гръбначния стълб. Заболяването може да засегне индивиди от всички възрасти, както и всички отдели на гръбначния стълб.

Клиничната картина при други инфекциозни спондилопатии се изразява в болки в гърба и затруднена подвижност. Други симптоми са висока температура, силен сърбеж и локализиране на болките в строго определен участък, съответсващ на огнището на увреждане.

Диагнозата други инфекциозни спондилопатии се поставя въз основа на анамнестични и клинични данни, и след извършване на някои лабораторни и образни изследвания като рентгенография или компютърна томография.

Лечението на други инфекциозни спондилопатии може да бъде консервативно или хирургично. Консервативното лечение се състои в прилагане на широкоспектърни антибиотици, нестероидни противовъзпалителни средства и глюкокортикоиди.

4.3, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия