Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Дорзопатии Спондилопатии Други възпалителни спондилопатии Ентезопатия на гръбначния стълб

Ентезопатия на гръбначния стълб МКБ M46.0

Ентезопатия на гръбначния стълб МКБ M46.0 - изображение

Ентезопатията на гръбначния стълб представлява възпалително заболяване, което се дължи на възпаление на залавното място на сухожилията.

Причините за ентезопатията на гръбначния стълб в повечето от случаите са неизвестни. Обсъжда се ролята на травматичните увреди на гръбначния стълб.

Клиничните симптоми при заболяването ентезопатия на гръбначния стълб се обединяват в болки в гърба и затруднена подвижност. Диагностицирането на заболяването се извършва от лекар-специалист, който прави качествен клиничен преглед и назначава инструментални методи на изследване. Метод на избор е рентгенографията, компютърната томография и ядрено-магнитния резонанс.

Лечението се извършва от специалист ортопед. Консервативното лечение при ентезопатия на гръбначния стълб се състои в прием на нестероидни противовъзпалителни средства и кортикостероиди.

2.5, 10 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

АнатомияКлинични пътеки