Неприязън към солени храни
Неприязън към солени храни: представлява непоносимост към храните със солен вкус.
Неприязънта към солените храни може да е породено от вкусови предпочитания, променена чувствителност на вкусовите луковици, дехидратация, разстройства в храносмилателния тракт, синдром на Шрьодер 1 (Schroeder syndrome 1) и други.
Синдромът на Шрьодер 1 представлява заболяване, за което е характерно високото кръвно налягане и намалената концентрация на сол в потта, дължаща не на нарушена функция на надбъбречната кора. Болестта протича с признаци на намалено уриниране, повишена жажда, лесни кръвонасядания, бледи стрии в горната част на ръцете, нарушена менструация, затлъстяване, чувствителност на кръвното налягане към глюкозидна инжекция, чувствителност на кръвното към инжектиране на дезоксикортикостерон ацетат, бледи стрии по бедрата, непоносимост към солени храни и други.
Коментари към Неприязън към солени храни