Микроорганизми произвеждащи токсини, които предизвикват хранителни отравяния
Микроорганизми произвеждащи токсини, които предизвикват хранителни отравяния: представляват стомашно-чревно разстройство причинено от приемането на храна, контаминирана с бактерии и отделените от тях токсини.
Микроорганизмите произвеждащи токсини, които предизвикват хранителни отравяния са:
- Стафилококус ауреус (Staphylococcus aureus)
- Салмонела (Salmonella)
- Клостридиум перфрингенс (Clostridium perfringens)
- Бацилус цереус (Bacillus Cereus)
- Аеромонас хидрофилия (Aeromonas hydrophilia)
- Вибрио парахемолитикус (Vibrio parahemolyticus).
Коментари към Микроорганизми произвеждащи токсини, които предизвикват хранителни отравяния