Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Болести на меките тъкани Други увреждания на меките тъкани Увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск

Увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск МКБ M70

Увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск МКБ M70 - изображение

Към увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск спадат хроничен крепитиращ синовит на ръката и китката, бурсит на ръката, бурсит на олекранона, други бурсити на лакътната става, препателарен бурсит, други бурсити на колянната става, бурсит на големия трохантер, други болести на тазобедрената става и други.

Трохантерният бурсит причинява постоянна болка странично на тазобедрената става. Заболяването се среща по-често при жени в по-напреднала възраст. Заболяването се свързва с други болестни състояния с променена походка като: остеоартроза на тазобедрената става, на коляното, на лумбалния гръбнак, при разлика в дължината на долните крайници, при наднормено тегло и др.  Диагнозата се поставя чрез палпация, като се установява болезненост върху трохантера.

Лечението на трохантерния бурсит се осъществява с нестероидни противовъзпалителни средства, криотерапия и локално приложение на кортикостероиди. При останалите увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск, лечението може да бъде както консервативно, така и хирургично и зависи от тежестта на уврежданията, етиологията и итяхната локализация.

3.4, 5 гласа

ВИДОВЕ Увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск МКБ M70

СИМПТОМИ И ПРИЗНАЦИ ПРИ Увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск МКБ M70

ВСИЧКИ

ЛЕЧЕНИЕ НА Увреждания на меките тъкани, свързани с натоварване, претоварване и натиск МКБ M70

ВСИЧКИ

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия