Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан Артропатии Други увреждания на ставите Други придобити деформации на крайниците Флексионна деформация

Флексионна деформация МКБ M21.2

Флексионна деформация МКБ M21.2 - изображение

Флексионната деформация на крайниците представлява състояние, което се характеризира с абнормална позиция на ръцете и краката, при което те придобиват силно свита форма. Етиологията на заболяването е разнородна. Някои учени обсъждат участието на вродените деформации на костно-мускулната система, церебрална парализа, брахидактилия, множествена склероза, възпалителни ставни заболявания, генетични дефекти на съединителната тъкан, травми и други.

Клиничната картина на флексионна деформация се състои в нарушена форма на краиниците и ставите, нарушена функция на засегнатите части на тялото, болка, зачервяване, оточност и други. Оплакванията на болните до голяма степен зависят от причината, довела до поява на състоянието.

Диагнозата на флексионна деформация не представлява трудност. Огледът на пациента може да бъде достатъчен за разпознаване на състоянието. Образни изследвания като рентгенографията могат да дадат допълнителни сведения за тежестта на заболяването. Диагностичен проблем може да създаде етиологията на заболяването.

Лечението на флексионната деформация може да бъде консервативно или оперативно. Консервативното лечение се състои в прилагане на обезболяващи медикаменти, когато е необходимо.

3.5, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия