Начало Медицинска енциклопедия Заболявания Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата Други видове недоимъчно хранене

Други видове недоимъчно хранене МКБ E50-E64

Други видове недоимъчно хранене МКБ E50-E64 - изображение

Към други видове недоимъчно хранене влизат хипо- и авитаминозите (намалено количество или липса на витамини) и соли, които са неизменна част от пълноценната и балансирана диета.

Това са предимно състояния, които са характерни за развиващите се страни, където качеството на храната е много занижено и социалните възможности са много малки.

Други видове недоимъчно хранене се наблюдава основно при деца.

Хипо- и авитаминозите представляват състояния, които се характеризират с намален внос на жизненоважни витамини в човешкия организъм, вследствие на недостатъчния им внос с храната.

Наблюдават се разнообразни клинични прояви при недостиг или липса на витамини, които са резултат на страданието на целия човешки организъм.

За диагнозата други видове недоимъчно хранене оссновно значение имат клиничната картина, образните и лабораторни изследвания.

Диференциална диагноза се прави със всички заболявания, които протичат със подобна клинична симптоматика.

Лечението се осъществява от лекар специалист. То са базира на постепенно захранване и внос на наеобходимите за нормалното функциониране на организма витамини.

4.2, 5 гласа

ВИДОВЕ Други видове недоимъчно хранене МКБ E50-E64

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС ЗАБОЛЯВАНЕТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАБОЛЯВАНЕТО

ЗАБОЛЯВАНЕТО Е СВЪРЗАН КЪМ

Анатомия